Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'un altını böyle soydular

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul’da Türk Telekom’a ait yer altı kablolarını çaldıktan sonra hurda olarak sattıkları ileri sürülen 45 kişi gözaltına alındı.

Çoğunluğu sabıkalı kişilerden oluşan şüphelilerin çaldıkları 1,5 milyon değerindeki fiber optik ve bakır kablolar, satıldıkları yerden ele geçirilerek Türk Telekom’a teslim edildi. Aynı zamanda kablo döşeme işinde taşeron firmalarda çalıştıkları belirlenen şüphelilerin hırsızlık anları, çevredeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. İstanbul’un çeşitli yerlerinde yaşanan internet ve telefon kesintileri üzerine çalışma başlatan Türk Telekom yetkilileri, kesinti yaşanan bölgelerde kablo hırsızlığıyla karşılaştı. Durumun İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. 4 ay süren teknik ve fiziki takiple birlikte hırsızlığın yaşandığı yerlerdeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Görüntülerde, üzerinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yazılı yelekler giyinen kişilerin, tamir yapıyormuş gibi davranıp hırsızlığı gerçekleştirdikleri görüldü.

Kamyonla çekilip yüzeye çıkarılan kabloların daha sonra vidanjörle makaraya sarıldığı, ardından kamyonlara yüklenerek götürüldüğü anlaşıldı.Kamera görüntüleri ve yapılan takiple, kimlik ile adresleri belirlenen kişilere yönelik olarak 4 gün önce İstanbul, Ankara ve Bartın’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, Çetenin ele başı oldukları ileri sürülen Şaban A. kardeşi Sabri A. ve Murat B.’nin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 45 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerden 32’sinin daha önce de benzer suçlardan sabıklı oldukları belirlendi. Elebaşı konumundaki Şaban A. Sabri A. ile Murat B.’nin aynı suçtan daha önceden de poliste kayıtları bulunduğu ve halen kablo döşeyen firmalarda çalıştıkları ortaya çıkarıldı.Soruşturma sırasında, şüphelilerin Büyük Şehir Belediyesi, İSKİ ve Türk Telekom’a ait yelekler giyerek geç saatlerde 8-10 kişilik gruplar halinde tamir görünümünde hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin çaldığı anlaşılan 1,5 milyon lira değerindeki bakır ve fiber optik kablo hurda olarak satıldıkları yerden ele geçirilerek Türk Telekom’a teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 45 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı