Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Onlar iyilik şampiyonu...

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Tuzla Belediyesi'ce ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik ''İyilik Şampiyonası'' düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ''İyilik şampiyonası'', kitap ve oyuncak toplama, atık kağıt ve pil toplama, kedi, köpek ve kuş yuvası yapma, gülümseme, iyilik projeleri, sosyal aktivitelere katılma ve dünyayı kurtaracak sunumlar yapmaktan oluşan 7 ayrı kategoride başladı.

Tuzla'daki ilköğretim ve lise düzeyindeki 49 okuldan 290 takımın katıldığı yarışmaya, 5-6 kişiden oluşan takımlarla toplamda 1450 öğrenci yarışıyor.

Kitap ve oyuncak toplamadan oluşan ilk kategorisi tamamlanan şampiyonada, takımlar toplam 182 bin kitap ve 7 bin 500 oyuncak topladılar.

Toplanan bu kitap ve oyuncaklar ise yarışmaya katılan öğrenciler tarafından ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim edilecek. Ayrıca yarışmacılar, Tuzla'dan 80 köye 80 kütüphane parolasıyla, Anadolu'da Tuzla kütüphaneleri oluşturacaklar.

Şampiyonanın ''serbest iyilik'' projeleri kategorisinde ise takımlar, ürettikleri birbirinden ilginç projeleriyle yarışırken, bazı takımlar da topladıkları yardımlarla, Afrika'nın susuz bölgelerinde su kuyuları açtırma ve katarakt ameliyatları yaptırma projeleri için yarıştı.

Yarışmaların kategori birincileri, TBMM ve Ankara gezisi, 3 büyük takımın antrenmanlarına katılma, ünlü sanatçı ve yazarlarla tanışma, TV programlarına katılma gibi ödüllerin sahibi oldu.

Yarışmada, toplamda dereceye giren takımların ise Paris Disneyland gezisi, Bosna Hersek gezisi, Belgrad ve Mısır gezisi gibi yurt dışı gezilerine gönderileceği belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı