Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat'ın simge isimleri konuştu

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı 28 Şubat'ta tankların yürüdüğü Sincan'ın o dönemki Belediye Başkanı Bekir Yıldız, davaya müdahil olmak istediğini belirterek, "O gün tankları yürütenlerin, balans ayarı çekenlerin bugün başka bir ayarla ayarlanabileceklerinin de görülmüş olması Türk milleti adına sevindirici" dedi.

28 Şubat'ta tankların yürüdüğü Sinca'ın o dönemki Belediye Başkanı Bekir Yıldız, dava sürecini İHA'ya değerlendirdi.

28 Şubat döneminde yaşanan süreci anlatan Yıldız, "1995 yılında refah-yol koalisyonu oluşmuştu. Bu koalisyonu belirli güçler hazmedemedi. İç ve dış güçler bir şekilde iktidardan uzaklaştırmak istiyorlardı. Amerika'dan gelen kripto ve iç uzantıların kullanılması ile Türkiye'de o hükümeti yok etmek için bir kampanya başlatılmıştı. Bu kampanya ile sendikalar, üniversiteler, hukukçular ve askeriyenin kullanılması ile hükümeti indirdiler" dedi.

O dönemde "Kudüs gecesi" düzenlediği iddialarını da dağerlendiren Yıldız, "Biz o geceyi Filistin halkı için düzenlemiştik. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hiçbir eylem yoktu. Ama bunu çok büyütüp ciddi bir malzeme olarak kullandılar. Arkasından içişleri bakanlığı tarafından görevden alınmamız söz konusu oldu. Daha sonra Tankların Sincan'den geçişi söz konusu oldu. Bunun arkasından tutuklandım ve cezaevine gönderildim. 5 ay yattım hükümet gidince beni de serbest bıraktılar" diye konuştu.

Tankların yürüdüğünü tanklar geçtikten sonra öğrendiklerini belirten Yıldız, "Sabahın erken saatlerinde daha güneş doğmadan tanklar geçiyor. Görüntü alamayan bazı televizyonlar komutanlara ricada bulunup ikinci kez geçmelerini sağladılar. İkinci geçiş ikindi vakti oldu. İşin neden bu kadar büyütüldüğünü çok düşündük" ifadelerini kullandı

Davaya müdahil olmayı düşündüklerini belirten Yıldız şunları söyledi: "Bu bizim ve bizimle yargılanan bütün arkadaşların hakkıdır. Kaldı ki bizim en azından bir konuşmamız vardı. Fakat o salonun tanziminde görevli olan işçi statüsünde çalışan sandalye dizen vatandaşa bile 3 yıl 9 ay ceza verdiler. Onlar o zaman demişlerdi. Bu etki bin yıl sürecek diye ama zamanın ve mekanın sahibi olan Allah, işte bin yıl değil de 2002 yılında yani 5 yıl sonra milli irade ile yeni bir siyasi oluşumun Türkiyede toplumun büyük bir kısmını temsil eden bir siyasi teşekkülün ülkemizi idareetmesine neden oldu. Şimdi de hukuki süreç başladı.

Bu hukuki süreç bir müddet önce soruşturma ile başladı.

Şimdi ise gözaltılarla devam etti. Sanıyorum yarın veya öbür gün mahkemeye çıkarılacaklar. İfade verecekler. Sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Emekli Orgeneral Çevik Bir'in "balans ayarı çektik" sözlerini yıllar sonra yorumlayan Yıldız şunları söyledi: "Önemli olan Allahın ayarıdır. Zamanla bu ayarlanış şekli değişiyor. Ben nasıl yapmış olduğumun bir gecenin bedelini madden ve manen yaşamışsam, bugün de o gün tankları yürütenlerin balans ayarı çekenlerin başka bir ayarla ayarlanabileceklerinin de görülmüş olması Türk milleti adına sevindiricidir ve mutluluk vericidir "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı