Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ragıp Zarakolu'na tahliye

11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı 1. KCK Davası'nda yazar Ragıp Zarakolu dahil 15 sanık tahliye edildi. Sanıklar tutuksuz yargılanacak.

KCK davasında aralarında yayıncı Ragıp Zarakolu'un bulunduğu 15 sanık tahliye edildi..

KCK iddianamesinde; yayımcı Ragıp Zarakolu'nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği iddia ediliyordu.

Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu tahliyelerin gerekçesi: Tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu.

Ragıp Zarakolu 1 Kasım 2011 gününden beri tutuklu bulunuyordu. 1. KCK davasında ilk duruşma 2 temmuz'da Silivri'de görülecek.

ZARAKOLU NEYLE SUÇLANIYORDU
KCK iddianamesinde, Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği ileri sürülmüş ve Zarakolu’nun terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğu savunulmuştu.

ERSANLI'YA TAHLİYE YOK
Davanın bir diper en çok konuşulan ismi Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise tahliye edilmedi. İddianamede Ersanlı'nın PKK/KCK terör örgütünün içerisinde faaliyet yürüttüğü, PKK/KCK terör örgütünün dağ kamplarındaki silahlı militanlarına verilen örgütsel eğitimin benzerinin şehir merkezlerinde açılan Siyaset Akademileri'nde verdiği öne sürülmüştü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı