Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tuana hem ağladı hem ağlattı

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Adana'da yaklaşık 6 yıldır sadece 3 kez gördüğü annesi tarafından velayeti alınarak Aydın'ın Söke ilçesine götürülen 8 yaşındaki Tuana A.ve sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Küçük kız birlikte yaşadığı babaannesi ve dedesinin yanı sıra öğretmeninden ayrılmak istemezken, arkadaşları "Tuana ağlama bak seni bırakmayız" diyerek gözyaşı döktü.

Edinilen bilgiye göre, henüz 2,5 yaşında iken annesi ve babası ayrılan Tuana A.'nın velayeti baba Berkan A.'ya verildi. Babası asker olan Tuana A., babaannesi Sabiha A., dedesi Orhan A. ile birlikte yaşamaya başladı. Babası 2'nci evliliğini yaparken, 6 yıl boyunca öz annesini sadece 3 kez görebilen küçük kız, dedesini baba, babaannesini ise anne olarak gördü. Küçük kız önceki gün etüt için okuluna gittiğinde elinde mahkeme kararıyla çıkıp gelen annesini gördü. Yüzünü dahi hatırlamadığı, annesi ÖzgeM.'nin, 'kızım artık birlikte yaşayacağız ' sözüyle büyük bir şok yaşadı.

Küçük kız sınıf öğretmenine sarılarak ağlarken, sınıf arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu. Küçük kızların ağladığını gören veliler, durumu Tuana A.'nın dedesine haber verdi. Sımsıkı sarıldığı öğretmeninin yanından bir an olsun ayrılmayan küçük kız, 'Ben annemle gitmek istemiyorum ' diye ağlarken arkadaşları da 'Yemin ediyorum seni bırakmayız. Ne olur ağlama, bizi de ağlatma ' diyerek gözyaşlarını tutamadı. Sosyal Hizmet uzmanı pedagogun, 'Tuana annen burada görüşmek konuşmak ister misin? ' sorusunu ' Amao hep yalan söylüyor, annem beni hiç sevmiyor. Ama annem hep yalan söylüyor. Mahkemede de yalan söyledi beni ona verdi ' diye yanıtladı. Annesinin sınıfa girmesi karşısında 'Sen bana hiç annelik yapmadın ' diye tepki gösteren küçük kız, yapılan görüşmenin ardından polis nezaretinde annesine teslim edildi. Küçük kız bindirildiği araçta son kez arkadaşlarına el sallarken, sınıf arkadaşları da anaokulundan beri birlikte oldukları Tuana için gözyaşı döktü.

Tuana'nın annesini 5 yıl boyunca hiç görmediğini anlatan babaanne Sabiha A, ' 2,5 yaşında bize geldi 5'inci yılda bir kez geldi gördü sonra gitti. Torunumuzun biyolojik annesi. Hastalandığında, ağladığında hep yanında biz vardık. Sayın bakanımız Fatma Şahin'den yardım bekliyoruz. Onunla birlikte ağladık onunla birlikte güldük. O bizim her şeyimizdi. Tuana'nın yeri bizim yanımız mı biyolojik annesinin yanı mı? ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı