Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Humus harap durumda

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Suriye'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, 22'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik güçleri, Dera ve Humus başta olmak üzere Halep, Hama, Şam ve İdlip gibi kentlerde Esad rejiminin iktidardan çekilmesi talebiyle sokaklara dökülen Suriyeli muhaliflere karşı sert müdahalesini sürdürüyor.

Suriyeli askerlerce cep telefonu ile çekilerek sosyal paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde, TIR'larla taşınan tankların Dera kenti sevkıyatı görülüyor. Helikopter, tank ve havan topu saldırılarına hedef olan çarşılar ve evler harabeye dönerken, şehirlerin üzerinde de büyük duman bulutlarının oluştuğu görülüyor

Bir başka görüntüde ise insan avına çıkan Suriyeli askerlerce paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde öldürülen rejim karşıtı siviller yer alıyor.

Öte yandan; Orta Doğu Barış Süreci Özel Kordinatörü Robert Serry, 2 gün önce Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamasında ayaklanmaların başladığı günden bu yana 9 bin sivilin katledildiğini belirtmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı