Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Huzurevi ile ilgili korkunç iddia

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Ulusal bir gazetede bugün manşetten yayımlanan, "Yaşlılara Beş Yıldızlı Zulümevi" başlıklı haberle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Ertaş bir açıklama yaptı.

Ertaş, haberdeki iddialarla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ancak huzurevinde yapılan bütün uygulamaların uzman doktorlar ve ailelerin bilgisi dahilinde yürütüldüğünü söyledi.

Huzurevinde kalan yaşlılar da habere büyük tepki göstererek, "Biz burada cennette yaşıyor gibiyiz. İftira ve yalan haberi yapanları lanetliyoruz." dedi.

Avrupa'nın ikinci büyük ve beş yıldızlı otel konforunda olma özelliği taşıyan Narlıdere Huzurevi ile ilgili ulusal bir gazetede yayımlanan haber üzerine ilgililerden açıklama geldi. Narlıdere Huzurevi'nde kameraların karşısına geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Ertaş, toplam 975 yaşlının kaldığı huzurevinde, 254 yaşlının çeşitli ağır hastalıkları sebebiyle Geriatrik Bakım Merkezi'nde barındığını söyledi.

Merkezde çeşitli ağır hastalıkları bulunan yaşlıların her türlü tedavilerinin yapıldığını ifade eden Ertaş, "Hastalıklar sürecinde yapılan her türlü tedaviye rağmen kendisi ve çevresine zarar verme durumunda bulunan yaşlılarımız olabiliyor. Bu noktada yaşlılarımızla ilgili olarak ailelerinin bilgisi ve izni dahilinde, doktorların tıbbi gerekçeleri alınarak çeşitli tedbirler uygulanıyor. Kuruluşumuzda yeteri kadar sağlık personeli bulunmaktadır. Medyada fotoğrafı yayımlanan yaşlımızın yakınlarının, gazete aleyhine dava açacağını öğrendik. Tabii ki konuyla ilgili tüm iddialar araştırılacak ve sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

Huzurevi sakinlerinden, yaşlıların sıkıntılarını yönetime iletmek amacıyla oluşturulan koordinasyon kurulunun üyesi olan Mehmet Zeybekoğlu da gazetedeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

79 yaşında olduğunu belirten Zeybekoğlu, "Biz burada cennette gibi yaşıyoruz. Ben dizlerimden ameliyat oldum, 41 gün yattım. Bu sürede bana krallar gibi baktılar. Huzurevimizle ilgili bu yalanı ortaya atan kişiyi lanetliyoruz." dedi.

Huzurevi sakinlerinden Hüsniye Aktaş, 1,5 yıldan beri kaldığını belirterek, "Burada olduğumuz için şükrediyoruz. Huzurevimizle ilgili yazılanların tamamı yalan ve iftira. Biz hayatımızdan çok memnunuz, cennette gibiyiz. Buradaki tüm görevliler, bizlere çok saygılı davranıyor. Ağır hastalara uygulanan her şey, doktor kontrolunda ve yakınlarının izniyle yapılıyor." diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı