Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Önce dayak yedi sonra affetti

14 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Zonguldak'ta bir marketin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, eşinden şiddet gören kadınının, özür dileyen kocasıyla barıştığı belirlendi.

Kozlu beldesinde 23 Kasım'da darp edilişi güvenlik kamerasına yansıyan Mine Özçiçek ile eşini döven Murat Özçiçek , yaşadıkları olayın ardından barıştıklarını, maddi problemler dışında herhangi sorunlarının olmadığını bildirdi.

İki çocuk annesi Mine Özçiçek, AA muhabirine, olay günü eşinin eve geldiğini, elektrik ve su parasını neden yatırmadığını sorması üzerine de aralarında tartışma çıktığını söyledi.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine eşinin kendisini evde dövdüğünü anlatan Özçiçek, şunları kaydetti:

''Eşime, 'her akşam niye içiyorsun' diye sordum. Tartışma büyüdü. Evimizde maddi sıkıntılar olduğu için, çocuklarımıza bakamadığımız için bu sorunları yaşıyoruz. O akşam dayak yiyince dışarı çıkıp uzaklaşmak istedim. Şiddet gördüğümde evde durmak istemiyorum. O an, çocuklarımı bile gözüm görmüyor. Geçim sıkıntısı olduğundan bunları yaşıyoruz. Market sahibi eşimden korktuğundan o gün bize karışamadı. Yaşadıklarımızdan çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Eşimin doğru düzgün bir işi olsa yeter. Çocuğumu da okutayım başka bir şey istemiyorum. Düzenli bir işi olsa eşim bize bakar, bizim için her şeyi yapar. İşi olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz, geçim sıkıntısı oldukça şiddet görüyorum. Eşime kızamıyorum. Ayrılmayı denedik olmuyor, çocuklarımız var. Maddi sıkıntılarımız çözülürse şiddet göreceğime inanmıyorum, eşimin işi olur ve alkolü bırakırsa şiddet uygulamayacağından eminim. Elinden gelse bize daha iyi bakacağına inanıyorum. Maddi sıkıntılardan bunalıyor. Eşim öyle bir insan ki ailemden görmediğim iyiliği ondan görüyorum. Alkol almadığı zaman çok çok iyi bir insan. Bana bir daha şiddet olayı yaşamayacağımıza dair söz verdi.''

Mine Özçiçek, yaşadıklarını anlatırken ağladı.

-''Eşimden özür diliyorum''-

Bir takside şoförlük yapan Murat Özçiçek de alkol aldığında psikolojisinin bozulduğunu, yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı kendini kaybederek eşine şiddet uyguladığına çok pişman olduğunu belirtti.

Evlendiklerinde eşinin 15 yaşında olduğunu ifade eden Özçiçek, ''7 yıldır evliyiz. Eşime de hak veriyorum. Kim istemezse ki evinde yiyip içmeyi- Ancak takside zaman zaman işe çıkarak para kazanmaya çalışıyorum. Sahip çıkanım yok. Sıkıntıdan sağda solda birilerinin ısmarlamasıyla alkol alıyorum. İçkili olduğumda da kendimi kaybediyorum'' diye konuştu.

Özçiçek, eşinden özür dileğini, 23 Kasım'daki kavganın ardından da barıştıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

''Bir daha böyle bir şey yaşanmayacak, aksi takdirde kendimi affetmem. Eşimi seviyorum o da beni çok seviyor. Yaptık bir cahillik, bundan sonra böyle bir durum yaşanmayacak. Elimden geldiğince onlara sahip çıkmayı sürdüreceğim. Eve düzenli bir gelir gelse huzursuzluk olmaz. Daha önce girdiğim bir işte çalışamadım, şimdi onun da pişmanlığını yaşıyorum. Evlendiğimde eşim çocuk yaştaydı. Ondan asla kopamam.''

Yaşadığı sorunları aşmak için destek beklediğini belirten Özçiçek, ''Çalışıp evime bakabilsem asla huzursuzluk çıkartamam. Yemin ediyorum ben bu cahilliği bir daha yapmam. O dönem bunalmıştım. 20 lira ile eve gittiğimizde sanki cebimde bin lira varmış gibi oluyor. O zaman evin huzuru da yerine geliyor. Hanıma 20 lira verdiğimde 'bu paranın hepsi bizim mi' diye seviniyor. Yüklü miktarda elektrik ve su borcum da var. Oğlumu anaokulu parasını ödeyemediğimden okuldan almak zorunda kaldık'' ifadeleri kulandı.

Özçiçek, babasına ait evde oturduğunu, alkol almadığı zaman da çok iyi biri olduğunu iddia etti.

Biri 6 yaşında diğeri 5 yaşında iki çocuğu olan çift, sarılarak birbirlerini çok sevdiklerini kaydetti.

Bir marketin güvenlik kamerasında yansıyan olayda Özçiçek, eşini darp etmiş, iş yeri sahibi olaya müdahale etmemişti.

Muhabir: Erdinç Aksoy-Ferdi Akıllı
Yayıncı: Ebubekir Gülüm


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı