Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tulum çetesi çökertildi

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara’da birçok adresten hırsızlık olayı gerçekleştiren ‘Tulum çetesi’ polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Yaklaşık 20 ayrı adresten hırsızlık olayı gerçekleştiren şüpheliler, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Zanlıların delil bırakmamak için hırsızlık olaylarında tulum giydiği öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Keçiören, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde artan hırsızlık olaylarının ardından harekete geçti. Zanlıların, bu ilçelerde, beyaz eşya, perdeci ve markalı giyim mağazalarının asma kilitlerini kırıp, iş yerlerinden LCD, takım elbise, perde, elektronik eşya gibi malzemeleri çaldığı belirlendi. Hırsızlık olayının gerçekleştiği adreslerdeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelileri tespit etti. İki aylık takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, Altındağ Ece Caddesi’nde zanlıların depo olarak kullandığı gecekonduya baskın düzenledi.

Baskında çete üyesi 2 kişi depoda, diğer 4 zanlı ise başka adreslerde yakalandı. Gözaltına alınan çete üyesi 6 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, çok sayıda LCD, takım elbise ve birçok çalıntı malzeme ele geçirildi. Ankara genelinde yaklaşık 20 adresten hırsızlık olayı gerçekleştiren çetenin, hırsızlık olaylarını çaldıkları veya kiraladıkları otomobillerle gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Çetenin, ayrıca gittikleri her hırsızlık olayında tulum giyerek, delil bırakmanın önüne geçtiği kaydedildi. Çetenin 20 iş yerinden yaklaşık 100 bin lira civarında malzeme çaldığı belirlendi.

TULUM ÇETESİNİN HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çete üyelerinin iş yerlerinden gerçekleştirdiği hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yansıdı. Birçok iş yerine giren zanlıların, rahat tavırları dikkat çekti. Çalıntı araçlarla iş yerlerinin asma kilitlerini kıran şahısların, içeri girip eline ne geçirince araca yüklediği görüldü.

Şahısların bir iş yerinin kapısını açarken de camın kırılması dikkat çekti. Zanlının kırılan camın kafasına düşmesine rağmen hırsızlık olayına devam ettiği görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı