Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bursa'da tehlikeli provokasyon

30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Bursa’da cezaevindeki mahkumların açlık grevine destek vermek için dün yürüyüş yapan BDP’liler ile bir grup vatandaş arasında yaşanan gerginliğin ardından BDP’ye tepki gösteren bir grup vatandaş yürüyüş yaptı.

Dün parti binası önünde açıklama yapan BDP üyeleri, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemişti. Ulus Mahallesi'nden Ankara yoluna gelen grup, uyarılara rağmen çevik kuvvet ekiplerinin üzerine yürümeye kalkışınca çevredeki vatandaşlar tepki göstermişti. BDP'liler çevik kuvvet ekiplerinin üzerine taş ve bazı cisimler atarken, BDP'lilere tepki amacıyla toplanan kalabalık ile BDP'liler arasında olaylar çıkmıştı. Polisin müdahalesiyle olaylar yatışmış, BDP’ye tepki gösteren vatandaşlar da polisin uyarısı üzerine dağılmıştı.

Bugün sabah saatlerinde vatandaşlar, BDP’lilere tepki amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Yavuzselim Meydanı’nda toplandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ile çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Bazı kişilerin ellerinde tahta ve sopaların bulunduğu gözlendi. 150 kişilik grup, polis kontrolünde 11 Eylül Bulvarı'ndan Yavuz Selim Mahallesi merkezine doğru yürüdükten sonra kontrollü bir şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı