Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Beyrut'ta silahların gölgesinde sessizlik

23 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta cuma günü öldürülen İstihbarat Şefi Visam el-Hasan'ın cenaze töreninin ardından çıkan çatışmalar sona erdi. Başbakanlık binası önünde hükümetin istifasını isteyen gruplarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar, yerini sükunete bıraktı.

Cenaze namazının ardından bir grubun barikatları geçerek başbakanlık binasına doğru ellerinde sopa ve taşlarla yürümesi üzerine güvenlik güçleri sis bombası kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışmıştı. Geri çekilen göstericilerin, daha sonra tekrar toplanarak binaya doğru ilerlemesi üzerine güvenlik güçleri havaya ateş açarak göstericilere müdahale etmiş, bu sırada atılan sis bombası ve taşlardan Anadolu Ajansı bürosunun da camları kırılmıştı.

Gösterilerde ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olaylar üzerine muhalefetteki 14 Mart Grubu liderleri de, taraftarlarına sokaklardan çekilmeleri çağrısı yaptı.

Başbakanlık binası önünde şu anda durum sakinliğini koruyor. Öte yandan göstericilerden küçük bir grup, başbakanlığa giden yol üzerinde çadır kurarak, Başbakan Necip Mikati istifa edene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı