Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da tefeci operasyonu

26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul polisi tarafından İstanbul ve Antalya’da tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda, Türkiye’deki en büyük su parkından birinin sahibi A.T, 1 banka şubesi müdürü ve 6 banka görevlisinin de aralarında bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.

Toplamda 50 milyon TL tutarında paranın söz konusu olduğu tefecilik çarkında suç şebekesinin bu şekilde 7 milyon TL haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 4 ay önce yapılan bir ihbarda, bir iş adamının tefecilik yaptığı iddia edildi. Benzer ihbarların çoğalması üzerine polis savcılığa başvurarak soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Zeytinburnu, Eyüp, Bakırköy, Üsküdar, Kartal ilçeleri ile Antalya’da tespit edilen adreslere 21 Eylül'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, Türkiye’deki en büyük su parkından birinin sahibi A.T, 1 banka şubesi müdürü ve 6 banka görevlisinin de aralarında bulunduğu 6’sı kadın toplam 33 kişi gözaltına alındı. Toplamda 50 milyon TL tutarında paranın söz konusu olduğu tefecilik çarkında suç şebekesinin bu şekilde 7 milyon TL haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Operasyonda, gözaltına alınan kişilerin bazılarının adreslerinde çok sayıda çek ve senet bulundu. Suç şebekesinin liderinin Bahçeşehir’de bir su parkı işletmecisi olan A.T. isimli şahsın olduğu tefecilik operasyonunda şebekenin çek kırma yöntemiyle, teminat karşılığında yüzde 5 ile 10 arası faizle borç para vererek haksız kazanç elde ettiği ifade edildi. Şebeke içerisinde komisyoncu ve puancı olarak adlandırılan kişilerin, piyasadan çek topladığı, çek sahibi firmaların ticari ve mali bilgileri hakkında irtibatlı oldukları banka yetkilileri aracılığı ile hesaplarla ilgili istihbarat topladıkları, diğer örgüt üyelerinin de çek sahibi firmalara yönelik adres tespit çalışmaları yaptıkları belirtildi.

TEFECİLİK FAALİYETLERİ "BİR ŞARKISIN SEN" ADLI DOSYADA

Polis, suç şebekesinin kırılmasına onay verilen çeklerle ilgili hesaplama yapılarak faizlendirildiği ve çek sahibi bilgilerinin arşivlendiği dosyayı bilgisayarda buldu. Tefecilik faaliyetlerine konu olan tüm çek bilgileri, uygulanan faiz oranı, yapılan ödeme ve tahsilât tutarı bilgilerinin "Bir Şarkısın Sen" isimli bir excell dosyası içersin gizlendiği ifade edildi.

Söz konusu operasyonda 44 bin TL para, 71 tapu aslı, 35 çek, 43 senet, çok sayıda, farklı şahıs ve firmalara ait çek, senet ve tapu fotokopisi, hesap takiplerinin yapıldığı çok sayıda ajanda, defter ve not kağıdı, 2 adet tabanca, 50 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan 8’i polis tarafından serbest bırakılırken, 4'ü bayan 25 şüpheli suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik, tehdit, Bankacılık Kanununa muhalefet suçlarından adli makamlara sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı