Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Amerika'ya Iphone müşterisi gönderiyor

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Apple'ın yeni modelini Türkiye’de ilk kez sergileyip satışa sunmak isteyen bir işletme, günlük 100 dolar karşılığında battaniyesi ile Amerika’da iPhone 5 sırasına girecek eleman aradığını duyurdu. Başvuru sayısı 2 günde 60'a ulaştı.

Rekabetin sınır tanımayan hali, İzmir’de elektronik bayiliği yapan bir işletme tarafından ortaya konuldu. İzmir’de uzun yıllardır elektronik malzemeleri satışını yapan Gani Güleç, ilginç bir kampanya düzenledi.

Güleç, dükkanının önüne astığı, "Amerika’da günlük 100 dolar karşılığında iPhone 5 sırasına girecek eleman aranıyor" yazılı afişle hem Amerika rüyasını gerçekleştirmek isteyenlere hem de iş sahibi olmak isteyenlere bir taşla iki kuş tabirinin olanaklarını sunduğunu belirtti.

Dükkanının İzmir İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun karşısında olmasının avantajlarını da yaşadığını belirten Güleç, “Apple'ın yeni modeli iPhone 5’i Türkiye’de ilk sergileyen biz olmak istedik. Bundan dolayı böyle bir kampanya başlattık. Gelen kişileri Amerika’ya gönderip cihazları satın aldırarak burada satışa sunmak istiyoruz. İşçi Bulma Kurumu’nun karşısında olmamız da bir avantaj. Kuruma müracaat için gelen vatandaşlar afişi görünce gelip başvuruyorlar” diye konuştu.

3 BİN TL DEĞERİNDEKİ CİHAZIN PARASI DA İŞLETMEDEN

iPhone kullanıcılarının özellikle Son serisini satın alabilmek için beklemede olduğunu açıklayan Gani Güleç, talebin gün geçtikçe arttığını, bunun için de ticari kazancın yanı sıra işletme olarak prestij amaçlı böyle bir adım attıklarını söyledi.

Şartlar hakkında bilgi veren Güleç, “iPhone kullanıcıları teknolojiyi iyi takip ediyor. iPhone 2-3-4 kullanıcıları, serinin yeni modeli olan iPhone 5 için beklemede. İnanılmaz derecede talep var. İlk olarak vizesini alacağız. Biz firma üzerinden göndereceğimiz için bu işin kolay yanı. Ayrıca gereken birtakım teminatlar alıyoruz. Bunlar bir kimlik fotokopisi ve nüfus kayıt örneğinden ibaret. Daha Sonra da geri kalan masraflarını karşılayıp cihazı satın alabilmesi için 3 bin TL değerinde de para verip gönderiyoruz” diye konuştu.

30 KİŞİ GÖNDERİLECEK

Amerika’da tüm masrafları karşılanarak iPhone 5 sırasına girecek eleman sayısını 30 olarak belirlediklerini, ayrıca dil sorununun yaşanmaması için İngilizce bilme şartı aradıklarını ifade eden Güleç, “Şartımız yok, brandada da gösterdiğimiz gibi basit koşullar var. Bir battaniye veriyoruz orada kuyruğa girecekleri için. Yol masrafı, vize, artı sigorta işlemlerinin masraflarını karşılayarak cihazın ücretini de verip Amerika’ya gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm işlemlerin yasal olduğunu hatırlatan Güleç, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için vize süresinin 15 gün olduğunu hatırlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı