Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oxford Daveti Tandırda Yandı

30 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çizdiği resimlerle uluslararası yarışmalarda derece elde eden Şeyhmus Kino'ya, yabancı üniversitelerden gelen teklifler, tandırda ateş oldu.

Kızıltepe ilçesindeki Mezopotamya Lisesi'nden bu yıl mezun olan ressam Şeyhmus Kino, Almanya'nın Mannheim Eyaleti'nde düzenlenen ve dünyanın bir çok ülkesinden yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı 'Hayal dünyasında serbest çalışmalar' adlı resim yarışmasında birinci oldu. Fabrika işçisi baba ile ev kadını annenin 5 çocuğundan biri olan Şeyhmus Kino, birincilik ödülünü Afrika'da açlıkla mücadele eden Somali'ye bağışlamasıyla da bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Aradan geçen sürede resim yeteneği nedeniyle Oxford Üniversitesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok üniversiteden eğitim teklifi alan Şeyhmus Kino, bu teklif yazılarını bir dosya haline getirerek evindeki kitapların arasına koydu. Ne yazık ki Kino'nun Oxford hayali yarım kaldı. 42 yaşındaki anne Leyla Kino, üniversiteden gelen teklifi yanlışlıkla ekmek pişirdiği tandırda yakarak oğlunun hayallerini küle çevirdi.

Şeyhmus Kino, ortada kalmanın şokunu üzerinden atamadığını belirterek şöyle konuştu: "Belgelerde, gideceğim üniversitelerde kiminle görüşeceğim, kiminle irtibat kuracağım gibi bilgiler vardı. Ama o belgeler olmayınca ben de Oxford Üniversitesi'ni telefonla aradım, ancak kimse yardımcı olmadı. Medyada haber olunca İzmir'den bir bayan aradı ve bana yardımcı olacağını söyledi.

Oxford Üniversitesi'nden öğrenciler sosyal paylaşım siteleri üzerinden bana ulaştı. Okuyup iyi bir grafiker ve animasyoncu olmak istiyorum. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı