Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aslı ve Gamze 1500 metre finalinde

10 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Londra Olimpiyatları'nda milli atletler Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, yarın kadınlar 1500 metre finalinde madalya için mücadele edecek.

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, bugün Olimpiyat Köyü'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aslı Çakır Alptekin, iki Türk olarak finale kalmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ''Türkiye'yi temsil etmek onur verici. İnşallah ikimiz de madalyaya uzanmak istiyoruz. Bunun için geldik. Hazırız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Herkesin yüreğiyle dualarıyla bizimle olmasını istiyoruz'' dedi.

Yarış için birlikte bir taktik geliştirip geliştirmeyecekleri sorusuna Alptekin, ''Hocalarımız konuşacak ve bize bildirecek. Biz sadece yarışa odaklanıyoruz. Olimpiyatlar büyük bir organizasyon, ikimiz de yarışa kilitlendik'' şeklinde cevap verdi.

Olimpiyatlara 2008'de de katıldığını, ancak kötü bir sonuç aldığını anlatan Alptekin, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu durum beni kamçıladı. 2012 için hazırlandım. Kolay bir yoldan geçmedik. Her şey çok zor. Önemli olan zoru başarmak. Devletimiz bize çok güzel imkanlar verdi, çok iyi yerlere geldik. Atletizm çok zor bir branş. Biz acıdan zevk alarak koşuyoruz. Bunun bilincinde antrenmana ve yarışlara çıkıyoruz. Çok disiplinli bir hayatımız var. Sosyal aktivitemiz yok. Bizi motive eden tek şey madalya.''

-''Dua bekliyorlar''-

Gamze Bulut ise son Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır Alptekin ile ilk iki sırayı aldıklarını hatırlatarak, ''Bunun tesadüf olmadığını burada gösterdik. Yarın büyük bir gün ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' dedi.

''Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz'' diyen Bulut, ''Herkesin dualarını bekliyoruz. Ben ya da Aslı abla, ikimizden biri bir madalya alsın. Hayırlısı neyse o olsun'' diye konuştu.

Bulut, çok zor şartlar altında antrenmanlar yaptıklarına işaret ederek, ''Vücudumuzu zorladık. Bazen ayaklarımı hissetmiyordum. Ailemden 4 aydır ayrıyım. Avrupa Şampiyonası bile benim için hayaldi. Burada herkesin desteğini bekliyoruz'' dedi.

-Antrenörler-

Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ise Londra'ya favori olarak geldiklerini ve madalya beklediklerini söyledi.

Kendilerine maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür eden Alptekin, ''Aslı, 1500'ün favorileri arasında. Ama bu bir yarış ve ne olacağı belli olmaz. Madalya için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Aslı'nın bir rol model olarak gelecekteki sporculara örnek olmasını istediklerini anlatan Alptekin, ''Türkiye tarihinde ilkleri yapıyoruz. Mutluyuz, güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Artık ülkemizin Türk sporcusuna ve antrenörünü inanmasını istiyoruz'' dedi.

Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınoluk da, yarın Türk Milli Takımı olarak sahada olacaklarını anımsatarak, ''Hem Gamze, hem Aslı yarışacak. Madalya gelecek, ama gönlümüzden geçen 2 tane olması'' diye konuştu.

Altınoluk, Aslı Çakır Alptekin'in antrenörü İhsan Alptekin ile yarış konusunda çalışacaklarını ifade ederek, ''İhsan ile Avrupa Şampiyonası'ndan önce de taktik, teknik çalışması yapmıştık. Burada da öyle yapacağız. Yarışın temposunu biz ayarlamak istiyoruz. İki kızımız var, bu ikisinden en iyi verimi almak için bu gece sabaha kadar İhsan ile çalışacağız'' dedi.

Muhabir: Bülent Aslan


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı