Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu'ndan Erbil'e kritik ziyaret

3 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ortak bildiri yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan yazılı açıklamada , görüşmenin oldukça dostane ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştiği belirtildi . Bildiride , ikili ve bölgesel meselelerin ele alındığı vurgulandı .

Açıklamada , ' ' Her iki taraf Suriye ' deki durumun endişe verici durumda olduğunu vurguladı ' ' denilirken , Suriye halkının acılarının devam ettiği kaydedildi .

Suriye ' deki çatışmalar sonucu insani kayıplar ve yıkımın tahmin edilemez boyutlarda olduğu ifade edilen bildiride , ' ' Her iki taraf Suriye rejiminin ve izlediği politikaların ülke içinde mezhep ve etnik çatışmaları provoke etmek yönünde izlediği politika ve eylemlerin ülkede durumu daha da güçleştireceğini kaydetti ' ' ifadesi yer aldı .

Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan açıklamayla duyurulan bildiride , şu ifadelere yer verildi :

' ' Suriye ' deki gelişmeler ayrıca bölgesel güvenliğe , istikrara da tehdit oluşturmaktadır . Bu her anlamda kabul edilemezdir . Her iki taraf da Suriye ' de siyasi geçiş sürecinin barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi konusundaki taahhütlerini ifade ettiler . Ayrıca Suriye ' nin geleceğinin yalnızca Suriye halkının özgür iradesiyle belirlenebileceğinin altını çizdiler . Suriye - deki tüm vatandaşların eşit haklar ve özgürlüklerden faydalanacağı , demokratik , özgür ve çoğulcu Suriye için ve Suriye halkının meşru taleplerinin yerine getirilmesine destek vermek için işbirliği yapmaya ve çabaları eşgüdüm halinde yürütme noktasında görüş birliğine varıldı . Her iki taraf Suriye ' deki istikrarsızlık ve kaos konusunda duyduğu derin kaygıyı paylaştı . Suriye ' de otorite boşluğundan istifade etmeye çalışacak her türlü şiddete başvuran grup ya da örgütün ortak bir tehdit olarak algılanacağı konusu da vurgulandı . Yeni Suriye ' de her türlü terörist ve aşırıcı grubun varlığına izin verilmemelidir . Bölgenin barış ve istikrarı için iki taraf da istişare ve işbirliğine devam etme konusunda mutabık kaldılar . ' '

Muhabir : Murat Demirci

Yayıncı : Tarkan Demir


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı