Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Belediye başkanından şok sözler

12 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Van'ın BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya, KCK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu. Kaya’nın başını yakan deliller belli olmaya başladı.

Başkan Bekir Kaya'nın, belediye araçlarını tank gibi şehir merkezinde yürütüp gövde gösterisi yapması, molotofla yakılan bankayı söndürmeye giden itfaiye aracını engellemesi gibi deliller sonucu hapse atıldığı öğrenildi.

KCK terör örgütüne yönelik 07 Haziran'da Van merkezli olmak üzere 3 ayrı ilde 33 farklı adreste düzenlenen operasyonda Van Belediye Başkanı ve bazı Van ilçe belediye başkanlarından oluşan 14 kişi gözaltına alındı. Van belediye Başkanı Bekir Kaya, Van BDP il başkanı Cüneyt Caniş ve Başkale belediye Başkanı İhsan Güler tutuklandı, 4 şüpheli serbest bırakıldı. 7 kişinin savcılık işlemleri devam ediyor.

İddialara göre KCK şüphelisi şahısların gözaltına alınma gerekçelerini 19 Nisan'da Diyarbakır'da görülen KCK duruşmasını protesto etmek amacıyla Van genelinde düzenlenen gösterilerdeki şiddet unsurları oluşturdu. PKK/KCK yürütme konseyinin talimatı ile 19 - 21 Nisan 2011 tarihlerinde Van merkezinde Van Belediye Başkanlığı’nın koordinesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde pek çok kamu kurumu ve banka molotof kokteylli saldırılara maruz kaldı.

19 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayların başlamasından önce sabah saatlerinde Van Belediyesi’ne ait onlarca itfaiye aracı, iş makinesi ve kamyon belediyeye ait garajdan çıkış yaparak şehrin merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’ne yürütüldü. Van'daki bu gösteri, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesine benzetildi. Olaylar neticesinde bir bankaya yapılan molotoflu saldırı sonrası banka görevlisi bir hamile kadın çocuğunu düşürdü. Bu olaylar sonrasında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yangın çıkan yerlere giden itfaiye araçlarının önünün kesilmesi için talimat verdi. Bekir Kaya’nın, bu olaylar sebebiyle tutuklandığı öğrenildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı