Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esnafın Kabusu 'Maskeli Hırsızlar'

11 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Kağıthane’de artan hırsızlık olayları esnafı bıktırırken, gündüz vakti bile hırsızlık yapan maskeli şahıslar güvenlik kameralarına yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde son günlerde artan hırsızlık olayları esnafı çileden çıkardı. Hırsızlar alınan tüm önlemlere rağmen mesken tuttukları mahalledeki işyerlerini defalarca soydu.

Bir marketteki sigara paketlerini çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Gece saatlerinde kapalı olan dükkana otomobille gelen hırsızlar, kendilerini görüntüleyen güvenlik kamerasının yönünü tavana doğru çevirdi. Ardından işyerinin demir kepenklerini testereyle kesen hırsızlar, kapıyı levye yardımıyla açarak içeri girdi.

İçerideki kamerayı fark etmeyen hırsızlar, sigaraların bulunduğu bölüme yönelip yüzlerce paket sigarayı çalarak otomobillerine koydu. İşlerini tamamlayan hırsızlar, geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı.

Başka bir olayda ise, gündüz saatlerinde bile mesailerine devam eden hırsızlar, bir kamyonun aküsünü çalarken, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Park halindeki kamyona yanaşan hırsızlar, araçlarının bozulduğu izlenimini vererek otomobillerini tamir etmeye başladı.

Ardından hırsızlardan biri, kamyonun yan tarafındaki kutunun içindeki aküyü bağlantı kablolarını keserek çaldı. Hiçbir şey olmamış gibi otomobile binen hırsızlar, kayıplara karıştı.

Başka bir olayda ise bir lokantaya gelen 2 kişi, kimsenin olmadığı bir sırada içeriye girerek kasadaki para ve cep telefonlarını alarak dükkandan hızla uzaklaştı. Dükkanlarına güvenlik kameraları taktıran esnaf, tüm çabalara rağmen hırsızlık olaylarının önüne geçemediklerini belirterek mahallenin girişine MOBESE kamerası takılmasını istedi. Olaylar karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen market sahibi, “Artan hırsızlıklara karşı güvenlik kamerası taktırdık. Ancak hırsızlar vazgeçmiyor. Mahallenin TEM Otoyolu’na yakın olması sebebiyle hırsızlar, çok rahat bir şekilde kaçıyor. Yetkililerden mahallenin girişine MOBESE kamerası yerleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Başka bir esnaf ise, “Kurduğumuz güvenlik kameraları yeterli gelmiyor. Mahallenin girişine kamera kurulduğu zaman hırsızlar daha kolay tespit edilebilir. Hırsızlık olayı sürekli yaşanıyor. Her iş yerini en az 2 sefer soyulmuştur” diye konuştu.

Araçlarındaki akülerin çalındığını söyleyen Seyfi Sarıkaya da, “Gece gündüz fark etmiyor. Geliyorlar. Kamyonlarımızdan akü çalıyorlar. Depolardaki yakıtı boşaltıyorlar. Demir testereyle kabloları keserek akülerimizi çalıyorlar” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı