Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye ile ipler koptu

31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin El Hula'daki katliamının ardından bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği'ndeki diplomatların ülkeyi terk etmesinin istenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Şam yönetimine yönelik yaptırımların daha farklı gelişebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyeli diplomatların Türkiye'den ayrılmasıyla ilgili açıklama yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, "30 Mayıs itibarıyla 72 saat içinde, şu anda zaten bildiğiniz gibi Suriye'nin büyükelçisi burada yok, geçici maslahatgüzarı var, geçici maslahatgüzar ile tüm büyükelçilik personelinin buradan ayrılmasına yönelik talebimiz iletilmiştir." dedi.

Özellikle El Hula'daki 50'si çocuk 110 sivilin tankla topla öldürülmesinin tepki çektiğini belirten Erdoğan, buna rağmen bu ölümlere sessiz kalanlar için de "Zulme rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalimliktir." şeklinde konuştu.

Suriye'den kaçan PKK'lıların yakalandığı ve Kayseri'deki saldırının da Suriye'den kaçan PKK'lılar tarafından gerçekleştirildiği yönünde iddialar hatırlatılarak 'tampon bölge' seçeneği sorulan Erdoğan şu cevabı verdi: "Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlardır ve bizim tüm ilgili birimlerimizle değerlendirmesi yapılarak ondan sonra alacağımız kararlardır. Şu anda bu konuyla ilgili aldığımız bir karar yok, alırsak bunu zaten açıklarız.”

'ŞU ANDA SURİYE'NİN YANINDA OLANLARIN BİLE YANINDA GÖRÜNMESİ MÜMKÜN OLMAYACAK'

Bir gazetecinin, bazı ülkelerin de Suriyeli diplomatların sınırdışı edilmesi kararı aldığını hatırlatarak, "Uluslararası toplumun bu konuda daha kararlı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Başbakan şöyle konuştu: "Suriye'deki durum karşısında dünyanın sessiz kalması mümkün değil. Şu anda yanındaymış gibi görünenlerin bile yanında görünmesinin ben mümkün olmayacağına inanıyorum. Çünkü bu adeta kendilerini inkar olur. Öyle bir şeye tahammül söz konusu olamaz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı