Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Okul Sütü' dokundu

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü proje ile ilköğretim okullarında dağıtılmaya başlanan sütü içen 600’ü aşkın öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetlerinin görülmesi üzerine çocuklar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Öğrenciler, başta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere, Numune Hastanesi ve devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Üniversite hastanesinde vaka sayısı 100’ü aşarken hastanelere giden öğrenci sayısının 600’ü geçtiği kaydedildi.Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne özellikle 75.yıl İlköğretim, Muzaffer Sarısözen, Merkez İl Özel İdare ve TOKİ Kılavuz Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler getirildi.

Öğrenciler sütü içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısı hissettiklerini söyledi.

VALİ KOLAT'IN EŞİ HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Sivas Valisi Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Emniyet Müdürü Kemal Seyhan’ın eşi Güler Seyhan ile birlikte gelerek Dekan Gökhan Köylüoğlu’ndan bilgi aldı ve çocukları ziyaret etti.Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilara İçağasıoğlu, “Böyle toplu karın ağrısı şikayetiyle gelen vakalarda besin zehirlenmesi olabilir. Netice tahliller sonrasında ortaya çıkacaktır. Süt örnekleri ve kusmayla ilgili materyallerden örnekler alındı. İshal olan öğrenci görmedik, varsa onlardan da örnek alacağız. Genelde çocukların hepsinin durumu iyi, ailelerin telaş etmesine gerek yok, hangi mikroorganizmanın neden olduğunu belirlemeye çalışıyoruz.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı