Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bayılan bakan taburcu oldu

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında kısa süreli baygınlık geçirerek hastaneye götürülen Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole, taburcu edildi.

Geçirdiği baygınlık sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan Davutoglu ile beraber Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Bassole, burada doktorlar tarafından genel kontrolden geçirilmişti.

Hastane çıkışı başhekim Murat Akçay tarafından uğurlanan Bassole, AA muhabirine yaptığı açıklamada sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi.

Bassole, "Herşeyden emin olmak için doktor beni bir süre hastanede tutmak istedi. Allah'a hamd olsun her şey iyi şu anda. Türk yetkililere, özellikle de mevkidaşım Ahmet Davutoğlu'na ve doktorlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bana ne olduğunu merak ediyorsanız, sadece çok yorgundum" diye konuştu.

Doktorun tavsiyesi doğrultusunda bir gün daha Ankara'da kalacağını belirten Bassole, daha sonra Cidde'ye geçerek önemli bir toplantıya katılacağını, oradan da Brüksel'e geçeceğini kaydetti.

Bassole, yarınki programında yer alan Fransa ziyaretini iptal ettiğini ifade etti.

-"İstirahat önerdik"-

Hastane başhekimi Akçay ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada Bassole'ye istirahat önerdiklerini söyledi.

Bassole'nin geldiğinde kan şekerinde düşüklük tespit ettiklerini belirten Akçay, "Tetkiklerde önemli bir problem saptanmadı. Bu sırada bir ateş yüksekliği oldu, onunla da ilgili değerlendirmeleri yaptık. Şu anda herhangi bir bulgu saptamadık. Yoğun bir seyahat programı olmuş. Bu yoğun program nedeniyle yorgun kalmış, sıvı almasında da bir azalma olmuş, netice bu sonuca yol açmış. Kendilerine istirahat önerdik" diye konuştu.

Bakan Bassole, hastaneden ayrılırken Akçay'la kucaklaşarak teşekkür etti.

Muhabir: Erkan Avcı

Yayıncı: Erdem Gültekin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı