Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kabinenin gündemi çözüm süreci

23 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün "teröristle mücadele devam ediyor" şeklindeki açıklamasını "malumun ilamı" olarak değerlendirdi.

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, konuya ilişkin, "Yeni bir şeyden bahsetmiyoruz. Bence Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugün yaptığı açıklama çok farklı konuları içine alıyor ama malumu da ilam ediyor. 'Teröristle mücadelede görevimizin başındayız' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamasında kendisine Türk silahlı Kuvvetleri'nin açıklaması da sorulan Arınç, "Hükümetimiz kendi adına ait bütün yetkileri yeri ve zamanı geldiğinde kullanır. Hükümetin yetki ve sorumluluğu altında olan konular eğer güvenlik güçlerine talimat vermekse yerine getirilir. Şu ana kadar hukuk dışı, yetki dışı hiçbir uygulama yapılmamıştır. Bundan sonra da yapılmayacaktır. Jandarma ne şekilde yetki istiyorsa bu yetki karşılanır, Kara Kuvvetleri mensupları ne şekilde yetki görüyorsa bu yapılabilir. Bugün Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesinde yaptığı açıklama bence önemlidir. Teröristle mücadele devam etmektedir diyor. Evet, bir taraftan çözüm süreci olumlu bir şekilde ve süratle ilerliyor ama güvenlik güçlerimiz de görevinin başında. Yani bir silahlı eylem yapmak isteyene karşı, bombalama, mayınlama, hayata kastetme gibi, Silahlı Kuvvetlerimiz veya güvenlik güçlerimiz ellerini kavuşturup bir kenarda oturmuyor. Herkes görevinin başında. Çözüm süreci, çekilme süreci farklı bir şey ama teröristle mücadele farklı bir şeydir. Herkes görevini yaparsa 4 ayda geldiğimiz nokta bence olumlu bir nokta. Böyle seyrederse kısa bir zaman içerisinde daha olumlu bir netice alabiliriz. Ne silahlı kuvvetlerimizden ne de emniyet teşkilatımızdan bugüne kadar ‘Benim görevim engelleniyor’ diye bir şey duyulmadığına göre, duyulması da mümkün olmadığına göre herkes görevinin başındadır." dedi.

Bülent Arınç, "Genelkurmay Başkanlığı’nın bugünkü açıklamasında geçen ‘hükümet direktifi’ ifadesi nedeniyle ‘Acaba yeni bir direktif mi var?’ sorusu akla geliyor." sorusu üzerine de şöyle konuştu: "Direktif geçmişten bu yana olur. Hükümetin zaman zaman Bakanlar Kurulu kararıyla zaman zaman Meclis’ten aldığı yetkilerle, mesela yurt dışına kaç defa yetki aldık, yani sınırlarımızın dışında bir operasyon yapılabilmesi konusunda halen devam eden yetkiler olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bunların uygulama usul ve esasları hükümetimizin direktifleriyle veya çıkardığı yönetmeliklerle, aldığı kararla oluyor. Yeni bir şeyden bahsetmiyoruz. Bence Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugün yaptığı açıklama çok farklı konuları içine alıyor ama malumu da ilam ediyor. Teröristle mücadelede görevimizin başındayız diyor."

"EN KISA ZAMANDA VATANDAŞLARIMIZIN KURTARILMIŞ OLACAK"
Arınç, Afganistan'da Taliban'ın elinde olan 8 Türk hakkında bilgi verdi. Arınç, olayı şöyle anlattı: "Bugün üzücü bir olay sizler tarafından da biliniyor bu da Afganistan'da zorunlu iniş yapan helikopterde alınkonulan 8 Türk vatandaşımıza ait haberdir. Konu takip ediliyor. Özellikle taliban tarafından belli bir amaçla ele geçirilmiş olmadıkları; ama hava şartları nedeniyle onların hakimiyeti altında bulunan bir bölgede zorunlu iniş yapmasıyla 8 Türk ve Afgan ve Rus vatandaşı olduğu bildirilen iki pilotun zorunlu inişin ardından alıkonulduğu anlaşılmaktadır. Dışişleri Bakanlığımız bu konuda ciddi bir takibin içindedir. En kısa zamanda vatandaşlarımızın kurtarılmış olacaklarını,yani kendi çalıştığı bölgelere güvenli bir şekilde intikal edeceklerini ümit ediyoruz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı