Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

1 Mayıs bilmecesi

23 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sendika temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrasında ortak görüş içinde olduklarını söyledi.

Mutlu, “Net olan şey fiziki koşulların oluşturduğu sıkıntıların bu yıl Taksim Meydanı'nda ciddi bir problem oluşturduğudur. Bu konuda ortak kaygımızın net, onlar tarafından da bu kaygı paylaşıldı.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uğurladıktan hemen sonra Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nde 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili sendikaların temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HAK-İŞ İstanbul İl temsilcisi Rıdvan Yaman, Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Üyesi Osman Öztürk, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Avukatı Nejdet Okcan, TÜRK-İŞ Örgütlenme Sekreteri Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ İstanbul 1.Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak katıldı.

Toplantının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile kameraların karşısına geçen Vali Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılıp yapılmayacağına ilişkin net bir şey söylemedi. 1 Mayıs’ın İstanbul’da kutlanmasıyla ilgili olarak bu konuda her yıl kutlamaları tertip eden kuruluşlarla genel başkan ve genel sekreter düzeyinde toplantı düzenlediklerini aktaran Mutlu, “Taksim Meydanı'nda devam etmekte olan çalışmalar nedeniyle fiziki koşulların bu yıl Taksim ile ilgili çok özel bir durumu ortaya çıkarttığını ve bu münasebetle yaşanabilecek düzenlemeye ilişkin bir takım fiziki koşulların sıkıntılarını kendileriyle paylaştık. Özellikle Tarlabaşı Bulvarı, Halaskargazi Bulvarları üzerlerinde yoğun bir çalışma devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda da Taksim alanının 24 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekarelik alanında inşaat çalışmaları devam ediyor. Taksim alanının yarısı inşaat sahasıdır. İnşaat sahasında da yer yer 30 metreye ulaşan derin hafriyat vardır. Bunun fiziki koşullar itibariyle ne anlama geldiğini Taksim Meydanı'nda vuku bulacak bu kutlamalarda bunların oluşturacağı handikaplar kendilerine çok detaylı bir bilgilendirme ile paylaşıldı.” diye konuştu.

Sendika temsilcileriyle ortak kaygıları bulunduğunu dile getiren Mutlu, “Önemli olan böyle bir gün vesilesiyle 1 Mayıs’ta ne yapılanabileceği hususudur. Bunları kendilerine arz ettik. Onların bizlerle paylaştıkları hususlar oldu. Bütün bu süreci takip edeceğiz. Net olan şey az önceki açıklamalarında da ifade ettikleri gibi, fiziki koşulların oluşturduğu sıkıntıların bu yıl Taksim Meydanı'nda ciddi bir problem oluşturduğudur. Bu konuda ortak bir kaygımızın net olarak paylaşıldığını ve onlar tarafından da bu kaygının paylaşmış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
Mutlu, “İşçiler Taksim'de olacak mı?” sorusuna ise cevap vermedi.


SENDİKALAR: KUTLAMALAR TAKSİM’DE OLACAK
Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya rağmen sendika temsilcileri net konuşarak kutlamaların Taksim’de olacağını söyledi.

Toplantıya giren sendika temsilcileri adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs günüyle ilgili Taksim’de kutlamaya engel olmadığını belirtti.

Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceklerini dile getiren Beko sözlerini şöyle tamamladı: “Taksim’de fiziki koşullardan dolayı oraya gelecek olan arkadaşlarımızın kutlamalarda kesinlikle hiçbir kardeşimize, işçimize, kamu çalışanımıza bir şey olmadan sağlıklı bir şekilde kutlarızı kendileriyle görüşeceğiz. 1 Mayıs gününün Taksim'de kutlanmasıyla ilgili sadece fiziki bir handikap var, engel yok diye düşünüyoruz. Taksim alanında çalışmalar var. Bu çalışmalar bir handikap, fiziki koşulları da dikkate alarak birlikte orada nasıl sağlıkla şekilde yapabilirizi konuşacağız. Kutlamalar Taksim'de olacak. Bu Taksim'deki handikapı birlikte nasıl aşarızı konuşmak üzere bir araya geleceğiz. 1 Mayıs’ın Taksim'de kutlanması için bir engel olmadığını, oradaki fiziki koşulların handikap olduğunu görüştük.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı