Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Conolara 10'uncu şafak baskını

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Adana'da, Cono aşireti olarak bilinen gruba yönelik şafak vakti özel harekat ve çevik kuvvet polisinin de katıldığı helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda 3'ü kadın 19 kişiyi gözaltına alındı.

İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde "Cono aşireti" olarak bilinen grubun uyuşturucu satışı yaptığı ihbarını aldı. Teknik ve fiziki takip sonucunda zanlıların evlerinde uyuşturucu satışı yaptığı belirlendi. Bunun üzerine 15 Nisan 2013 günü şafak vakti aralarında çevik kuvvet ve özel harekat ekiplerinin bulunduğu 300 polisle baskın düzenlendi.

Baskına polis helikopteri havadan destek verirken, narkotik köpekleri de ev ve otomobillerdeki aramalara katıldı.

Operasyon sırasında evlerde yapılan aramalarda yastık, yorgan, elektrikli süpürge ve baharat takımının içinden bile uyuşturucu maddesi çıkması polisi şaşırttı. Operasyon sonucunda 3'ü kadın 19 kişi gözaltına alındı.

Ev ve otomobillerde yapılan aramalarda; 59 gram eroin 2 kilo 180 gram esrar, 2 uyuşturucu hap ve 19 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan biri basın mensuplarına tepki göstererek kameraya vurdu.

Bu uyuşturucu maddelerinin ele geçirilmesi neticesinde bin 692 vatandaşın zehirlenmesinin önüne geçildiği öğrenildi. Baskının, polisin 4 yılda mahalleye yaptığı 10. operasyon olduğu belirtilirken, operasyonlar kapsamında yaklaşık 120 kişi cezaevine girdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı