Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP'nin 'süreç' öfkesi

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik ‘Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun.

Bu bahçede Isparta’nın gülü de Hakkari’nin lalesi, sümbülü de olsun’ şeklindeki göndermesine cevap verdi. Vural, “Evet, millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok; ayrık otlarını temizlemek de ‘Devlet’e düşecek” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Erdoğan’ın açıklamalarının artık MHP’ye ve mensuplarına hakarete dönüşmeye başladığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitinginde slogan atanları ‘terörist’ olmakla suçladığını söyledi.

Vural, “Ona göre PKK iyi teröristtir. Ama bu kirli ilişkilere karşı milletimize, devletimize, ve cumhuriyetimize kefen biçmek isteyenlere karşı milletimizin ayağa kalkması Başbakana göre kötüdür. Bu tablo PKK’yı kendi teröristi olarak kullanarak bu milletin üzerinde ameliyat yapmak istediğini ortaya koymuştur” dedi.

Bu ülkenin vatansever insanlarına terörist muamelesi yapmanın Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına yakışmadığını belirten Vural, “Bu büyük hakareti aynen sana iade ediyoruz. Sen PKK teröristi ile bu millete kefen biçeceksin, bu millet de senin biçtiğin bu kefeni giyecek; öyle mi zannediyorsun?” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın gençlere ‘kininize sahip çıkın diye seslendiğini belirten Vural, “Sen, sana oy veren insanları bile cumhuriyetine kin duyması gereken insanlar olarak yetiştirtmeyi görev edindin. Ama sana oy veren insanlar da cumhuriyetine, milletine senin gibi kinle bakan insanlar değildir, bunu bileceksin; onlar sana yaşatacaklar” diye konuştu.

“28 ŞUBAT NASIL BİN YIL SÜRMEDİYSE…”

AK Parti’nin 28 Şubat ürünü olan bir parti olarak 28 Şubat’ın bütün yöntemlerini ve uygulamalarını PKK darbesi için kullandığını savunan Vural, “Bugün milletin kimliğine, manevi değerlerine durmadan saldıran, milletin tarihini, adını, bayrağını aşağılayan bu zihniyetin, bu zihniyete çanak tutan bu medyanın yaptıkları doğrudan doğruya millete karşı PKK ve bölücülükle bir darbe uygulamasına girmektir. Bunlar bu yaptıklarıyla artık cami duvarına kadar gelmişlerdir; 21 Mart’tan beri yaşanan budur. Bu nedenle 28 Şubat zihniyetinden, medyasından farkı olmayan 21 Mart zihniyetini, medyasını uyarıyoruz; 28 Şubat nasıl bin yıl sürmediyse, milletin değerlerine saldırma poligonuna doluşan 21 Mart zihniyeti de, medyası da, hükümeti de, sivil toplum örgütleri de, akil ya da sakil adamları da aynı akıbete uğrayacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, ‘Apo, ben kendi kendimin tanrısıyım, diyor’ açıklamasını izleten Vural, “Kendisini muhafazakar olarak millete anlatan bir zihniyetin kimlerle beraber ilişkiye girdiğini, kimlerin ipiyle siyaset yaptığını, kimlerin yol haritasını millete empoze ettiğini göstermesi bakımından bunlar ibretliktir. İmralı canisinin sözlerinden hikmet çıkartıyorsun. Bu ne akıl tutulmasıdır?” dedi.

Vural, Batman’da ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinin kaldırılmasına da tepki göstererek, “Artık kadim Türk milletini evladı olan Doğu ve Güneydoğu’da artık Türklük hükümet eliyle dışlanır hale geliyor, siliniyor. Sen kimsin? O insanların yüreğinden, tarihinden, kimliğinden Türklüğü silemeyeceksin” dedi.

FIKRA İLE GÖNDERME

Vural, yaşananlara bir Nasreddin Hoca fıkrası ile gönderme yaparak, şunları kaydetti: “Nasreddin Hoca bir gün evinde oturmuş kahve içerken, kendisinden sürekli bir şeyler isteyen komşusu gelir, bu sefer de dağdan odun getirmek için eşeğini ödünç ister. Hoca komşuya kızdığı için ‘eşeğim yok, çocuk onunla pazara gitti’ der. Tam o sırada ahırdaki eşek anırmaya başlar. Komşu, ‘niye utanmıyorsun eşek ahırda anırıyor’ deyince; Hoca da, ‘ey komşu, şu ak sakalımla bana mı inanacaksın, yoksa içeride anıran eşeğe mi inanacaksın?’ der.

Nasreddin Hoca’nın densiz şuursuz komşusu gibi Başbakan da Nasreddin Hoca’ya değil, içeride anıran eşeğe inanmış, Türk milletine de sürekli ‘anıran eşeğe inanın, inanın’ diye baskı yapıyor. Sen içeride anıran eşeklere, dışarıdan millete kefen biçen Karayılanlara inanmaya devam et; bizlerse milletin sağduyusunu temsil eden, milletin birliğin bütünlüğünü bin yıldır yaşatanlara inanmaya devam edeceğiz.”

DEMİRTAŞ’A ‘BAHÇE’ CEVABI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Bursa’da miting düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye gönderme yaparak, ‘Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun. Bu bahçede Isparta’nın gülü de Hakkari’nin lalesi, sümbülü de olsun’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Vural, “MHP olarak bir psikolojik harekatla bu milletin adından, kimliğinden, üniter devletinden vazgeçilmesine yönelik her türlü plan, proje ve çözüm edebiyatının karşısındayız. Evet, millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok; ayrık otlarını temizlemek de ‘devlet’e düşecek” dedi.

Vural, Diyanet İşleri Başkanı’nın İzmir’le ilgili açıklamalarını da ‘talihsiz açıklama’ olarak değerlendirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı