Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul-Bursa 18 dakika

27 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul ile Bursa arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağı, deneme uçuşlarına başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan uçak, günde 2 kez deniz üzerinden uçarak Bursa 'ya gidip İstanbul 'a dönecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan 'Seabird' isimli deniz uçağı, bugün deneme uçuşlarına başladı.

İLK SEFER 1 NİSAN'DA
İlk uçuşunu basın mensuplarıyla gerçekleştiren uçak, İstanbul Boğazı semalarında havalandı.İstanbul-Bursa seferlerine 1 Nisan'da başlayacak deniz uçağının bilet fiyatı 100 lira olarak açıklandı. Uçak, günde iki kez Haliç sahilden havalanarak Bursa 'nın Gemlik ilçesine gidecek. Sabah saat 8.30 ve akşam 18.00 'de İstanbul 'dan hareket etmesi planlanan deniz uçağı, Gemlik 'ten ise sabah 9.15, akşam da 18.45 'te hareket edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, talebin artması durumunda uçak sayısının da artabileceğini söyledi.

BİLET FİYATI 100 LİRA
Altepe, “Amacımız, halkımıza en güzel şekilde bu hizmetin sunulması. 100 TL bir bedel ödeniyor ve 19 kişilik uçak. Başlangıç olarak sabah akşam seferler düzenlenecek. Daha sonra talep oldukça uçak sayısı da, sefer sayısı da artabilecek. Bu hem Bursalılar hem de İstanbullular için bu çok önemli. İki şehir birbirine zaten entegre olmuş.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı