Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

3. ziyarete muhalefet tepkisi

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in terör örgütü PKK’nın çekilme süreci ile ilgili Parlamento’da yasa çıkartılabileceği yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Vural, “Böyle bir rezalete Parlamento izin veremez.” dedi.

Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, PKK’nın sınır dışına çekilmesi ile ilgili yasal düzenleme yapılabileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, “Dün Türkiye genelinde utanç verici AKP ve BDP ile birlikte çözüm pazarlamasına şahadet ettik. Tüm Türkiye genelinde BDP’nin yaptığı mitingler aslında AKP’nin düzenlediği, taşeronluğunu BDP’ye verdiği düzenlemelerdir. O utanç verici tablolarda katile kıymet verilmiştir ve maalesef AKP’den kimse bu utanç verici manzaralara karşı bir söz söylememiş ve bunları hazmetmişlerdir. Ama milletimiz hazmetmiyor. Bugünün gelinen noktada Türk bayrağını taşımak suç haline gelmiş, PKK paçavraları, katillerin posterleri miting alanlarına serbestçe sokulabilmiştir. Bu doğrudan doğruya AKP’nin, BDP aracılığı ile yaptığı Öcalan’a özgürlük ve Kürtlere statü projesinin millete hazmettirilmesidir.” dedi.

BAKAN ERGİN'E TEPKİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e tepki gösteren Vural, şunları dile getirdi:
“Sen kim oluyorsun? Adalet Bakanı olarak kalkıp bir terör örgütünün silahları ile ilgili geri çekilmesi ile ilgili Parlamento’dan yasa geçirecekmiş. Bugün gelinen noktada böyle bir konu, silahın egemenliğini ortaya koymuş, bu milletin askerine polisine kurşun sıkmış birileri için Parlamento’dan bir yasal düzenleme yapılması doğrudan doğruya İmralı tutanaklarının da hayata geçirilmesi konusunda AKP’nin bir taahhüdü olduğunu ortaya koyuyor. Böyle bir rezalete Parlamento izin veremez. Türk milletinin önünde namus ve şeref borcu üzerine yemin etmiş milletvekilleri TBMM’nin PKK terör örgütünün siyasallaşmasının bir aracı olarak kullanılması mümkün değildir. Onun için böyle bir konu bu Meclis’in önüne gelmemelidir. Maalesef, İmralı tutanakları doğrudan doğruya AKP’nin teslim tutanağıdır. Bu millete mi onaylatacaksınız sizin zehirli planınızı? Bu doğrudan doğruya PKK silahlı terör aracılığı ile TBMM ve Türk milletine darbe planını doğrudan doğruya Parlamento’yla getirip onaylatmaktır. Bakalım o zaman nerede olacak bu demokrasi havarileri.”

İMRALI’YA GİDEN ÜÇÜNCÜ HEYET

Vural, İmralı’ya üçüncü ziyaret ile ilgili ise “Bugün maalesef Öcalan, AKP’nin umudu haline gelmiş. Yatıyorlar Öcalan ile kalkıyorlar Öcalan ile… Onlar gitmiş, bunlar gitmiş… Başbakan gidiyor, Başbakan. Doğrudan doğruya Başbakan görüşüyor. MHP olarak biz Türk milletini çözülmesine götürecek böyle bir sürecin çözüm süreci değil çözülme süreci olduğunu düşünüyoruz. Artık milletin uyanması gerekiyor. Verdikleri desteğin Öcalan’a, PKK’ya ve BDP’ye destek olarak döndüğünü görmeleri gerekir.” değerlendirmesinde bulundu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı