Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhelefetin süreç tepkisi

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, devletin hukuk dışına çıkarıldığını belirterek "Tutanaklar açıklansın. Bu sıradan bir olay değil. Başbakan'ın bilgisi dahilinde sızdırıldığından şüpheleniyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK devam ediyor. Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, son günlerde Başbakan merkezli bir yalancılık tartışması yapıldığını savunarak Başbakan'ın yalancı olduğunun grup toplantısında tescillendiğini iddia etti. Koç, basın mensuplarına Başbakan'ın aynı konu hakkında farklı zamanlarda yaptığı konuşmaları içeren bir video izlettirdi. Bu videonun Başbakan'ın talimatıyla 'YouTube'da ve 'facebook'da yasaklandığını ileri sürdü. "Hacı Yatmaz gibi bir Başbakan. Bir o yana bir bu yana." diyen Koç, İmralı sürecini değerlendirdi. Süreçten sadece 5 kişinin haberi olduğunu belirten Koç, bunların Yalçın Doğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, Beşir Atalay ve bu yalanların sahibi Başbakan olduğunu kaydetti.

Kader ortaklığı sergilendiğini ve bunların adının Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan olduğunu dile getiren Koç, 'beraber yürüdük biz bu yollarda' milli şarkısının yerine herhalde 'adalardan bir yar gelir bizlere' olacağını ifade etti.

Koç, "Ada sahillerinden gelirde buluşurlarsa o yollarda beraber yürürler." diye konuştu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın medyaya yansıyan açıklamalarını hatırlatan Koç, "Tam bir hukuksuzluğun içine gömülmüş bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Bu sorunun kronik sorun olduğunu ve bunu her zaman söylediklerini anlatan Koç, Meclis'te konunun tartışılması gerektiğini vurguladı. "CHP çözüme, barışa karşı mı?" sorusunun sık sık yinelendiğini dile getiren Koç, hiçkimsenin Başbakan'a çözümden kastının ne olduğunun sorulamadığını kaydetti.

Devletin hukuk dışına çıkmadan çözüm sürecini yürütmesini istediklerini vurguladı. Karayılan'ın devletin kendilerini muhatap alınmasını istediğini aktaran Koç, Türkiye'nin hukuk devleti dışına çıktığını ve savrulduğunu belirtti.

Koç, "Tutanaklar açıklansın. Bu sıradan bir olay değil. Başbakan'ın bilgisi dahilinde sızdırıldığından şüpheleniyoruz." dedi.

Tutanakların sızdırılmasının amacının ise toplumun tepkisiz hale getirilmesi olduğunun altını çizdi. Kürt yurttaşların sorunları ve talepleri olduğunu hatırlatan Koç, hukuk devletin kurallarına bağlı olarak bunların aranması ve siyasetin de görevlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin birliğini, üniter yapısını, kardeşliğini tartışmayacaklarını ve anayasanın ilk 4 maddesini de tartışmaya açmayacaklarını vurguladı. Başbakan'dan süreçle ilgili çıkıp açıklama yapmasını istedi. Basına yansıyan Karayılan ve BDP'li vekillerin birlikteki fotoğraflarıyla ilgili bir soruya Koç, tren seferleri gibi kurye seferleri konulduğunu dile getirdi. PKK'nın elindekilerin bırakılmasına ilişkin oluşturulacak heyete üye verip vermeyeceği konusundaki bir soruya Koç, "CHP'de herşey hukuksal olmalı, hukuk devleti kurallarına uymalı." karşılığını verdi. Buradan sorunun cevabının anlaşılmasını istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı