Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetten sert tepki

16 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bölücü terör örgütüyle yapılan pazarlığa sert tepki gösterdi.

Partisinin İzmir il başkanlığında basın açıklaması yapan Vural, AK Parti hükümetini eleştirdi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, TBMM Genel Kurulu'nda, "Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslar'dan, Boşnaklar'dan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz." sözlerine tepki gösteren Vural, Balkan göçmenlerinin bu milletin birlik ve bütünlüğüne katkı sağladığını ve çimentosu hükmünde olduğunu söyledi.

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan'ın partiye katılmasını da değerlendiren Grup Başkan Vekili Vural, Türk milletinin millî kimliğinden ayrıştırılmak istendiğini savundu. Etle tırnağı kimsenin ayıramayacağını belirterek, "Bu milletin içine etnik kimlik siyaseti sokarak birbirine kırdırıp millî kimliğinden ayırmak isteyen fitne fesadın nelere malolduğunu, Balkanlar'dan buraya gelenler gayet iyi biliyor. Atılan her adımın nasıl bir çözülmeye doğru götürdüğünü, huzursuzluk soktuğunu herkes idrak etmelidir. Kullanılan dil, dil değildir; ayırıcı, bölücü, ırkçı bir dil kullanılıyor. AKP'yi ve BDP'yi uyarıyorum, bu ayrımcı, bölücü dilden vazgeçin. Fitne fesat dilinden vazgeçin. Türk milletini millî kimliğinden ayrıştırma projelerinden vazgeçin. Türk milletinin millî kimliği sosyolojik, tarihî ve kültürel gelişmelerle oluşmuştur. Siyaset terzilerinin eliyle kırpılıp biçilecek bir kimlik değildir. Onun için herkes haddini bilmelidir. Bilinmeli ki bu coğrafyada Türk milletinin millî kimliğini parçalamak, atomun parçalanması gibidir. Bu coğrafyayı vatan etmiş evlatlarımızın içine fitnecilik tohumu ekmek isteyenlerin akıbetinin ne olacağını tarih göstermiştir." dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı