Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şişli'den sonra Yenimahalle...

15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'nin bir bölümünü Etimesgut ve Çankaya ilçelerine bağlayan Büyükşehir Belediyesi Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Belediye Yasası Yenimahalle’nin üçte birini Etimesgut’un bölgelerine bağladı. Gece Yenimahalleli olarak yatan yüzlerce kişinin sabah kalktığında Etimesgutlu olarak uyanmasını içime sindiremediğim için dava açıyorum. Bizim belediye olarak dava açmaya yetkimiz yok, ancak benim normal bir vatandaş olarak, Fethi Yaşar olarak dava açmaya yetkim var.” diye konuştu.

Seçimlerden önce sonuç almak istediklerini vurgulayan Yaşar, “Mahkemedeki oturumun açık olmasını talep ettik. Biz de katılmak ve görüşlerimizi sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

Önceden iki küçük köyün birbirine bağlanırken bile referandum yapıldığını belirten Fethi Yaşar, Belediye Yasası hakkında halkın görüşlerinin alınmamasının yanlış olduğunu dile getirdi. CHP’li milletvekilleri, Yenimahalle İlçe Örgütü, Yaşar’a destek vermek için Anayasa Mahkemesi önünde hazır bulundu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı