Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arınç Törende Chp'yi Eleştirdi

10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Çin ziyaretine Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pekin'e geçti.Erdoğan, korumaları ve Çinli yetkililer arasında silah bavulunun teslimi konusunda çıkan tartışmadan dolayı uçakta bekledi.

Dün Urumçi'de yenilenebilir enerji şirketlerini ve Büyük Pazar'ı dolaşan Başbakan Erdoğan, bugün THY'ye ait özel uçakla Pekin'e geçti. Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve büyükelçilik görevlileri tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, daha sonra Çin Başbakanı Wen Jiabao ile birlikte heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Başbakan Erdoğan'ın uçaktan inmesinden önce Türk korumalar ile Çinli yetkililer arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı gözlemlendi. Gerginliğin sebebinin, silah dolu bagajın korumalarına iletilememesi sonucu güvenlik nedeniyle Erdoğan'ın uçaktan indirilmemesi olduğu belirtildi. Bagajların indirilmesinin ardından korumalara silahları iletilince Başbakan Erdoğan da uçaktan indi.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in yanı sıra çok sayıda işadamı ve gazeteci de Pekin'de bulunuyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı