Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vizesiz Avrupa yakın mı? Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel’de katıldığı uluslararası bir panelde "Bugün Türkiye hem Orta Doğu’da hem Avrupa’da çok farklı bir şekilde ilham kaynağı olmuştur.’’ diyerek Avrupalı uzmanların Türkiye’nin öneminin altını çizip durduklarını kaydetti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere iki gündür Brüksel’de olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, GMF Brüksel Forumu’na konuşmacı olarak katıldı.

Conrad Hotel’de düzenlenen forumdaki konuşmasının ardından Türk basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Egemen Bağış, "Türkiye’nin bu kadar önemsenmesi ülkemizin geldiği noktanın bir göstergesidir. Bugün Türkiye hem Orta Doğu’da, hem Avrupa’da çok farklı bir şekilde ilham kaynağı olmuştur. AB üye ülkeler Türkiye’nin genç nüfusunu, Türkiye’nin dinamizmini ilham kaynağı olarak değerlendiriyor. Türkiye’nin doğusundaki ülkeler ise demokrasimizi, insan haklarımızı, ifade özgürlüğümüzü bir ilham kaynağı olarak görüyor. Türkiye bugün her zamanınkinden daha fazla doğunun en batılısı, batının en doğulusu konumunda. Forum’da Avrupalı uzmanlar Türkiye’nin öneminin altını çizdi durdu. Türkiye’nin mükemmel olduğunu biz de iddia etmiyoruz. Bugün Türkiye’si dünden, yarının Türkiye’si de bugünden daha iyi olacaktır. Durmak yok, reformlara devam diyoruz." şeklinde konuştu.

Suriye’deki gelişmelerin sorulması üzerine ise Bağış, "Suriye konusundaki hassasiyetlerimizi dile getirdik. Libya konusunda çok hızlı şekilde ortak hareket edebilen ülkeler maalesef Suriye konusunda aynı hassasiyeti gösteremedi. Özellikle Rusya ve Çin ikna edici tavrı koyamadı. Ama biz 1 Nisan’da İstanbul’da Suriye’nin dostları toplantısına ev sahipliği yapacağız. Orada Suriye’de devam eden insanlık dışı katliamın son bulması için uluslararası camianın birlikte hareket etmesi için Türkiye öncü rol oynayacak." dedi.

Vize konusunda Avrupa’nın akıl tutulması içinde olduğunu tekrarlayan AB Bakanı Bağış, "Bugün müzakere eden bütün ülkelerin vatandaşları Shengen bölgesine vizesiz rahatlıkla girebilirken, Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarının vize kuyruklarında çile çekmesi gerçekten bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Artık Türkiye’nin de Moldova gibi, Ukrayna gibi, Rusya gibi AB Komisyonu ile vize muafiyet müzakerelerine başlaması gerekmektedir." sözlerine yer verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı