Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ateş Eyüp'te Yakıldı

20 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı ve Eyüp Belediyesi'nce ''3. Nevruz Şenliği'' düzenlendi.

Eyüp Belediyesi açıklamasında, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen nevruzun, Eyüp Sultan Meydanı ve Eyüp Stadı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Orta Asya'dan gelen konukların da katılımıyla mehter takımı eşliğinde Eyüp Sultan Meydanı'nda başlayan programda, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Eyüp Sultan Camisi önünde dua okudu.

Şenlikte, Türkiye, Azerbaycan, Çuvaşistan, Tataristan, Altay, Hakasya, Dağıstan, Kırım, Moldova Gagauz Yeri, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Çin Halk Cumhuriyeti dans ve müzik toplulukları gösteri düzenledi.

Vatandaşlara Eyüp Belediyesi'nce Özbek pilavı ve İzmir lokması ikram edilen şenlikte, nevruz ateşi yakıldı ve demir dövme seremonisi yapıldı. Daha sonra Eyüp Stadı'nda devam eden şenlikte konuşan Eyüp Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Kavuncu, Türk dünyasının Nevruz'unu kutladığını belirtti.

Kavuncu, ''Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa, bütün renkleri, dokuları ve zenginlikleriyle bu memleket bizimdir. Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır'' ifadelerini kullandı.

Nevruz kutlamasına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı