Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da Uludere gerginliği

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Kocaeli'nin İzmit ilçesinde polis, Uludere'nin Ortasu köyünde 34 kişinin öldürülmesini protesto etmek için yürümek isteyen BDP'li gruba izin vermedi.

Polisin tutumu karşısında açıklama yaptıktan sonra dağılan grup, Yürüyüş Yolu'nda slogan atarak yürümesi üzerine gerginlik yaşandı.
Polis ile eylemciler arasında yaşanan kovalamaca sonunda tartışmalar yaşandı. BDP, Emek ve Demokrasi Platformu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri, Uludere ve Maraş Olaylarını protesto etmek için Merkez Bankası'nın yanından Sabri Yalım Parkı'na yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, barikat oluşturdu. Grubun ısrarına rağmen polis yürüyüşe izin vermedi. Grup basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmak istedi. Dağılmak için polisten barikatı açmasını isteyen BDP'liler, polis barikatı açınca birden şehir merkezine doğru sloganlar atarak koşmaya başladı.

Bunun üzerine grubundan arkasından koşmaya başlayan çevik kuvvet ekipleri ve eylemciler arasında kovalamaca yaşandı. Polis ekipleri, eylemcileri Fethiye Caddesi alt başta durdurmayı başardı. Eylemciler ile polis arasındaki gerginliği BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya'nın konuşması bastırdı. Kalabalık parti binasına kadar çevik kuvvet nezaretinde gitti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı