Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Medvedev İstanbul'u gezdi!

26 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Moskova’da bulunan Yandex arama motorunun merkezini ziyaret etti.

Yandex Genel Direktörü Arkadi Voloj’un eşlik ettiği ziyarette Medvedev’e, Türkiye’nin İstanbul şehir panoraması ve yolları gösterildi.
Ekonomik Modernizasyon ve İnovasyon Gelişim Konseyi toplantısı öncesi Yandex’te incelemelerde bulunan Medvedev, yetkililerden bilgi aldı. Tarama motorunu başarılı bulduğunu, henüz kendisinin bu uygulamayı yüklemediğini ifade eden Medvedev, ilk fırsatta bunu yapacağını kaydetti.

Medvedev’e Yandex üzerinden Rusya’nın bazı kentlerinde otobüs ve toplu ulaşım araçlarının seyir haritası ve taksi çağrısı ile ilgili pilot uygulamalar hakkında bilgi verildi.

IT teknolojilerine hükümetin destek programının süreceğini ifade eden Medvedev, 2013 bütçesinde 21 milyar ruble (700 milyon dolar) ayrıldığına dikkat çekti. Buna ek olarak da üniversitelerde inovasyon programlarını destek için 2,5 milyar ruble ayrıldı. Devlet şirketleri ise IT teknolojileri için 2015’e kadar 9,7 milyar dolarlık bir yatırım planlıyor.

Teknoloji ve internetle yakından ilgilenen Rusya Başbakanı Medvedev, 2009’da Kaspersky laboratuarını ziyaret etmiş, 2010’da da Apple’ın merkezinde incelemelerde bulunmuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı