Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'den farklı ses

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Faruk el Şara, ülkede tüm tarafların içinde olduğu geniş yetkili bir hükümetin kurulması teklifinde bulundu.

Şara, 21 aydır devam eden savaşı ne muhaliflerin ne de Esed yönetiminin kazanamayacağını savundu. El Şara’nın Esed'in durumu konusunda ise her hangi bir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekti.

Uluslar arası kamuoyundan Esed yönetiminin düşmesine kısa süre kaldığı yönünde değerlendirmelerin yapıldığı bir zamanda Faruk el Şara'dan ilginç teklif geldi. Lübnan'da yayınlanan El Ahbar gazetesine konuşan El Şara, ülkede 21 aydır devam eden savaşı, ne muhaliflerin ne de Esed yönetiminin kazanmayacağını söyledi.

El Şara "Tarihi uzlaşma" diye nitelendirdiği teklifinin ülkedeki tüm şiddeti sonlandıracağını iddia etti. El Şara, önerdiği formülün bölgenin önemli ülkeleri ve BM Güvenlik Konseyi üyelerinin gözetiminde hayata geçirilmesini de taahhüt ettiğini belitti.

Faruk el Şara ülkede 21 aydır devam eden olaylar ile ilgili ilk kez konuştu.

Türkiye’deki Suriyeli muhalifler daha önce El Şara'nın başkanlığında geçici bir hükümetin kurulası teklifini sunmuştu.

Öte yandan, El Şara'nın yaptığı açıklama zamanlama açısından Esed'in zor duruma düştüğü bir döneme denk geliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı