Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''İhanet faaliyeti..''

25 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde valilerin seçimle iş başına geleceği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Böyle bir adımın Türkiye’yi federal bir yapıya götüreceğini söyleyen Bahçeli, “Buna Türk milleti müsaade etmez. Henüz milletimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi son sözünü söylememiştir.” dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bahçeli, Güneydoğu’da valilerin de seçimle iş başına geleceğine dair iddiaların hatırlatılması üzerine, “Valilerin seçimle iş başına geleceğine dair “ ‘Büyükşehir’ adı altında PKK’nın taleplerine karşılık veren bir çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bugünkü siyasi iktidar getirmiştir. Burada Milliyetçi Hareket Partisi değerli milletvekillerinin ortaya koyduğu Türkiye’nin geleceğine ilişkin endişe, kaygı ve hassasiyetlerini ifade ederek hem siyasi iktidarı, hem de Türk milletini uyarma gayreti içerisine girmiştir. Ancak Meclis’te BDP-AKP işbirliğiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de belli bir oranda desteğiyle Büyükşehir Yasa Tasarısı Meclis’te kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı’na gönderilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yasanın kabul edildiği gün de ifade ettiği gibi daha sonra başkanlık divanı üyelerimizle beraber Cumhurbaşkanımıza yaptığımız ziyarette de bu yasanın geri gönderilmesinin ülkemiz açısından hayırlı olacağı ifade edilmiştir. Takdir Cumhurbaşkanı'nındır. Gönderirse milletimiz için çok hayırlı bir adım atmış olur. Göndermediğin takdirde karşı karşıya kalacağımız olaylar ve gelişmelere Cumhurbaşkanı da ortak olmuş olur.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi bu süreç başlatılmıştır. Bundan sonra da devam edecektir. Bu sürecin nereye kadar gideceğini belirleyecek olan İmralı canisidir. İmralı canisi nerede dur derse başta AKP olmak üzere PKK da dahil, BDP de dahil orada duracaktır. İmralı canisinin ‘dur’ dediği yer ise; siyasi bağımsızlık talebi olacaktır. Eğer bu Büyükşehir Yasası ile beraber valilerin seçimi, hakimlerin seçimi, emniyet müdürlerinin seçimi Güneydoğu Anadolu’da özerklik talebi için belirlenmiş sınırlar dahilinde gerçekleştirilirse bu federal bir yapıya, arkasından da bağımsız Kürdistan’ın 4. ayağı olarak kabul edilen Güneydoğu Anadolu’daki bir bölgeye dahil edilmiş olur. Buna da Türk milleti müsaade etmez, Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmez. MHP olayları çok yakından takip etmektedir. Gelişmeleri günü gününe izlemektedir. Milletimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi henüz son sözünü söylememiştir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı