Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetin tepkisi hükümete

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Oslo görüşmelerinin ardından şimdi de bazı yerlerde müzakereler olduğuna dair duyumlar aldıklarını belirterek, “Maalesef bir takım yerlerde bazı müzakereler yapıldığına dair duyumlar var. Yeni müzakereler var” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek terör sorununu ele aldı. Konuşmasına, “Basın toplantılarının başlangıcı maalesef şehitlerimize rahmet dilemek oldu” diyerek başlayan Oktay Vural, her gün gelen şehit haberleriyle ülkenin yangın yerine döndüğünü söyledi.

Daha önce hükümeti terörle mücadele konusunda uyardıklarını söyleyen Vural, “Defalarca uyardık yapmayın, etmeyin dedik. Nerede bu kılavuzlar, ‘güzel şeyler olacak’ diyenler nerede? ‘ABD Irak’tan çıkıyor, fırsattır’ diyenler nerede, Habur’da devlet töreni hazırlayanlar nerede? Oslo’da hainlerle masaya oturanlar nerede?” diye konuştu.

“Kan üzerinden siyaset pazarlayanlara sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? 2002 yılında bitmiş terörü, 2012 yılında kemale erdiren ey Bülent Arınç gibiler, hiç mi vicdanınız sızlamaz?” diyen Vural, “Bingöl’de kınalı kuzular taşınıyor saldırıyorlar, 10 şehidimiz... Yani bugün geldiğimiz bu noktada hükümetin ve sözcülerin kendilerini sorgulaması, hiç olmazsa susmaları gerekirdi. Hiç olmazsa susun, konuşmayın ya. Terörle mücadele etmeyerek gerekli tedbirleri almayarak bugün terör örgütü bunu yapabilecek güce ulaşmışsa, sizin uyguladığınız politikalardan dolayı askerler şehit gazi oluyorsa, kimse bunu kalkıp nasip, kısmet işi olarak yorumlayamaz” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a da sert eleştirilerde bulunan Vural, “Bir yerlerde yine görüşmeler yapıyorlardır bunlar. Nerede yıkım koordinatörü Beşir Atalay nerede, kimle nerede görüşüyorsun? Hangi tezgah altında görüşmeler yapıyorsunuz? ‘Habur’u hala savunuyorum’ diyen Beşir Atalay gel de o şehit törenlerindeki acıyı paylaşmayı bil” dedi.

“TEDBİRLERİN ALINIP ALINMADIĞININ HESABINI HÜKÜMET VERMEK ZORUNDA”

Son terör saldırısını da değerlendiren Vural, “İstihbarat açığımı var?” diyerek, askerleri taşıyan gizli sevkiyattan kimin nasıl haberi olduğunu sordu. Sevkiyat sırasındaki zırhlı araçların nerede olduğunu da soran Oktay Vural, helikopterlerin neden sevkiyata eşlik etmediğini ifade ederek, “Başbakan’ın envanterindeki helikopterleri gönderin bari” dedi.

Vural, “200 askerimizin sevkiyatı konusunda gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığının hesabını bu hükümet vermek zorunda” diye konuştu.

“DÜŞÜN ARTIK MİLLETİN YAKASINDAN”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın şehit haberleri sonrasında yaptığı açıklamalarla ilgili bazı videoları gazetecilere izlettiren Oktay Vural, Arınç’ın bir TV programında da PKK için ‘Akıllıca bir hareket yaptı’ şeklinde açıklaması olduğunu söyledi.

“Milletin aklıyla dalga geçen, milletin oyunu alan bir zihniyet. Yeter artık ya, düşün artık milletin yakasından” diyen Vural, şöyle devam etti: “Bu millet oğlunu, torununu, kınalı kuzu gibi askere göndermekten hiçbir zaman kaçınmaz. Ama bu kuzularımız, sizin yanlış terörle mücadele politikasının kurbanı yapmaya da kimsenin hakkı yoktur. Adam gibi elinizdeki yetkileri kullanın diyoruz, adam gibi. Eğer bugün belli yörelerde olağanüstü hal ilan edilmiş olsaydı, belki de bugün o kınalı kuzular evlerine ay yıldızlı bayrağa sarılmış tabutlarla gelmeyecekti. Terörle mücadele eli kolu bağlanmış, teröristler serbest bırakılmış, teröristler geziyor.”

“TERÖRÜ NİYE GÖRÜŞMÜYORSUN”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın Obama ile görüştüğünü fakat gündeme terör örgütünün gelmediğini ifade ederek, “Obama ile görüşüyorsun Sayın Başbakan, Suriye konusunu görüşüyorsun da bu terör örgütüne karşı harekete geçme konusunu neden görüşmüyorsun? Senin önceliğin kime ya? Bu milletin askerine polisine kurşun sıkacaklar, beslenecekler, Obama ile görüşme yapılacak ve Suriye’deki konumu görüşecekler” diyerek eleştiride bulundu.

“MÜZAKERELER YAPILDIĞINA DAİR DUYUMLAR VAR”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, bir gazetecinin bazı tutuklu milletvekillerinin duruşmalara katılmasın yasaklandığını hatırlatması üzerine, “Sabahat Tuncel tutuksuz yargılandı da Engin Alan niye tutuksuz yargılanmıyor? Sabahat Tuncel’in tutuksuz yargılanmasın karar verenler ile Engin Alan’ın tutuklu yargılanması arasındaki çifte standardı verenler kimdir?” cevabını verdi.

Oslo’daki görüşmeler gibi yeni müzakere görüşmelerinin yapıldığına dair haberler aldıklarını belirten Vural, “Maalesef bir takım yerlerde bazı müzakereler yapıldığına dair duyumlar var. Yeni müzakereler var, bu konuda özellikle bir bakanın bir görüşme yaparak, PKK’nın tekrar masaya oturmasını İngiltere tarafından talep edilmesi gerektiğine ilişkin bir takım iddialar, bazı analistler tarafından gündeme getirildi.

Bu bakan kim acaba?” dedi.

“Deşifreleri herhalde düşecektir. Ama görünen o ki kapalı kapılar ardında müzakereler için nabız yoklanmaktadır” diyen Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘ulusçuluk’ ile ilgili sözlerine karşılık olarak ise, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın zihniyeti aynen Öcalan’ın zihniyetinden farkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in terörle mücadele konusundaki eleştirilerine de tepki gösteren Vural, Sinan Çetin’e “İşine bak be, AK Parti sponsorlu adam” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı