Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP'den Oslo soruları

19 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Amerikan Barışı" adı altında Orta Doğu'nun kan gölüne döndüğünü söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığının kanunda yer alan değerleri yönetmelikle kaldırmaya çalıştığını ileri süren Vural, Milli Eğitim Bakanlığının "garabetleri"nin devam ettiğini söyledi.

Ders kitapları yönetmeliğindeki ''Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, milletini, vatanını seven'' şeklindeki devam eden ifadelerin yeni yönetmelikte çıkarıldığını ifade eden Vural, "Bu milletin milli ve ahlaki değerlerinin öğretilmesinden niye rahatsızlık duyuyorsunuz? Zihninin arkasındaki gizli hedefleri ortaya koymak amacıyla bu değişikliği yapıyor. Çocuklarımızın milli toplum yapılarını, ilişkilerini, değerlerini anlamasını, bilmesini ve bunlara bağlı olmasını neden istemiyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı nasıl millilikten uzak bir bakan olduğunu ortaya koymuştur. Bu uygulama, bir zihniyetin deşifresidir" şeklinde konuştu.

İslam dünyasını ayağa kaldıran 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film nedeniyle yaşanan şiddet olaylarına da değinen Vural, bu coğrafyada 'Amerikan barışı' adı altında kanın gövdeyi götürdüğünü ifade etti.

Orta Doğu'yu Büyük Orta Doğu Projesi ile şekillendirmek isteyenlerin bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini belirten Vural, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Libya için 'özgürleştirdiğimiz bir ülke' nitelemesinde bulunduğunu hatırlattı. Vural, "Irak'ı da özgürleştirecektiniz, ne oldu? Suriye'yi de özgürleştirmeye çalışıyorsunuz. 'Osmanlı barışı' adı altında 400 yıl bulunduğumuz bu coğrafyada kimsenin burnu kanamamıştı ama şimdi BOP'la kan ve gözyaşı dinmiyor" şeklinde konuştu.

İslamofobi adı altında İslam'ı cezalandırmak isteyen bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını dile getiren Vural, Türkiye'de de BOP eşliğinde Amerikan hegemonyasına araç olmaktan vazgeçilmesini istedi. Vural, "Bu coğrafyanın yeni bir medeniyet anlayışına ihtiyacı olduğu nettir. Elbette bu saldırıları kabul etmemiz mümkün değil ama İslam'ı terörle, şiddetle aynı kefeye koyan her türlü adımın da karşısında olduğumuzu söylemek istiyorum. Hz. Peygamber'e hakaret girişimleri kabul edilemez" dedi.

Vural ayrıca, AK Parti iktidarının, bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan kliplerin kaldırılması yönünde hukuki mücadele başlatmasını istedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı