Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Balıkçıların '24 metre' tepkisi

2 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Denizlerde av yasağı sona ermesine rağmen, 18 metreden 24 metreye çıkarılan avlanma kararı sebebiyle Gemlik’teki balıkçı tekneleri kıyıda kaldı.

Av mevsiminin başladığı saatlerde limanda bir araya gelen Balıkçılar, değişen yönetmeliği protesto etti. Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, bu kararı Avrupa Birliğine girmek için aldılar ama bizim denizlerimiz okyanus olmadığını söyledi.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki balıkçılar, aylarca beklediği 1 Eylül av yasağının kalktığı gece balık tutmak için denize çıkmadı. Yeni yönetmelikle, avlanma derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarıldığını, bunun da kendilerini mağdur ettiğini söyleyen balıkçılar, Pazartesi gününe kadar denize açılmama kararı aldı. Alınan kararın borçlu olan balıkçıların sonu olacağını iddia eden Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, “balıkçılıktan bir milyon kişiden fazla ekmek yiyen insanlar var. Bu yasaklar devam ettiği sürece bu balıkçılar batacak. Çünkü hepsinin bankalara 200 Milyar TL üzerinde borcu var. 3 ay boyuncu balıklar 24 metrenin altındadır. Avrupa birliğine uyum sağlamak içini bu kararı çıkardılar ama bizim denizlerimiz onların gibi okyanus değil. Bu yasak kalkmaz ise vatandaş hamsiyi 20 liradan aşağı yiyemez “dedi.

Alınan kararın balıkçılık sektörüne bela olacağını belirten Gemlik Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hakkı Yıldırım, “24 metrede avlanma kararının bilimsel araştırmasını kim yaptığını kimse bilmiyor. Şuanda hepimizin denizde olması gerekirken bizler işe çıkamıyoruz. Çünkü balık 24 metrenin altında akıp geçiyor. Biz bunlardan yararlanamıyoruz. Biran önce bu kararın geri çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek ekmek parası kazanmak için balıkçılık yapanlar ise, bizim burada geçirdiğimiz her boş gün bizim zararımıza diye dert yandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı