Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Diplomatlar eşyalarını topluyor!

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Dışişleri Bakanlığı'nın Hula'da yaşanan katliamın ardından Suriye'nin Ankara'da bulunan elçiliğine yazı göndererek maslahatgüzarı ve elçilikteki diğer tüm diplomatların Türkiye'den ayrılması için verdiği 72 saatlik süre bugün başladı.

Suriye ordusunun geçtiğimiz hafta Humus'un Hula ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda 50 'si çocuk olmak üzere 110 sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı Dışişleri Bakanlığı hareket geçti. Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Ankara'da bulunan elçiliğine yazı göndererek maslahatgüzar ve elçilikteki diğer tüm diplomatların Türkiye'den ayrılması için 72 saatlik süre verdi. Bu karar doğrultusunda Suriyeli diplomatlarda elçiliği boşaltmaya başladı.

Bir diplomat elçilikten ayrılırken görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Tartışma elçilikte görevli polislerin araya girmesi ile büyümden önlendi. En geç Cumartesi günü boşaltılması beklenen elçilikte şimdiden hummalı bir çalışma yürütülüyor. Boşaltma çalışmalarında her hangi bir aksilik yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri önlem aldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı