Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Memur Zammı Tamam

30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Hakem kurulu, 2012 için %4+4, 2013 için ise %3+3 zam önerdi...

4.5 milyon memur ve emeklinin zam oranı netleşti. Memura 2012 için yüzde 4+4, 2013 için yüzde 3+3 zam verilecek. Hakem Kurulu hükümetin teklifini yarım puan yükseltti. Karara itiraz edilemeyecek.

Yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam oranları netleşti.

Memur zamlarını belirlemek için toplanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 2012 için yüzde 4+4, 2013 için yüzde 3+3 zam verilmesini kararlaştırdı.

Hakem Kurulu, 2012 için zam oranını hükümetin teklifine göre sadece yarım puan artırdı. Hükümet 2012 için yüzde 3.5+4 zam teklif etmişti.

'KATILIM' UZLAŞMAZLIĞI

Toplantı öncesinde katılım konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda sendikaların taleplerinin değerlendirilmediğini öne sürerek, Memur-Sen'e kurulun bugünkü toplantısına katılmama çağrısında bulundu. Ancak Memur-Sen Hakem Kurulu toplantısına katılacağını açıklayınca, Türkiye Kamu-Sen ve KESK de toplantıya katılma kararı aldı. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki 11 kişilik kurulda hükümet ve memur, 4'er üyeyle temsil ediliyor. Kurulda ayrıca iki üniversite temsilcisi bulunuyor.

MEMURLAR EYLEME BAŞLADI!


Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun memur maaşlarına 2012 yılı ve 2013 yılında yapılacak zam oranlarını açıklamasının ardından KESK üyeleri toplantının yapıldığı Devlet Personel Başkanlığı'nda önünde gelerek eylem yaptı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4 4, 2013 yılı için yüzde 3 3 olmasına karar verdi. Kararın açıklanmadan önce Maltepe Köprüsü'nde toplanan KESK üyesi yaklaşık 100 kişi, toplantının yapıldığı Kılızay'daki Devlet Personel Başkanlığı'nda önüne geldi. KESK üyelerinin 2012 yılı ve 2013 yılında yapılacak zam oranlarını açıklamasının ardından bina önünde başlattıkları eylemin halen sürdüğü belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı