Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okullarda süt tedirginliği

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da öğrencilerin 'zehirlenme' şüphesi ile hastanelere kaldırılmasına rağmen, süt dağıtımı devam ediyor.

Bazı öğrenciler dağıtılan sütü almazken, öğrenci velileri ise çocuklarını süt içmemeleri konusunda uyarıyor.

'Okul Sütü Programı Uygulama Esasları' hakkında Bakanlar Kurulu'nun kararı doğrultusunda 'Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği'ne göre hayata geçirilen; 'Okul Sütü Projesi' kapsamında ilköğretim okullarındaki süt dağıtımının, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da devam ettiği bildirildi.

141 öğrencinin dağıtılan sütleri içtikten sonra 'zehirlenme' şüphesi ile hastaneye kaldırılması hem öğrencileri, hem de öğrenci velilerini tedirgin ediyor. Bazı okullarda süt dağıtımı için öğrencilerin aç karınla sütiçmemesine özen gösterilirken, kimi okullarda ise öğrenci velilerinin talebi doğrultusunda süt dağıtımının yapılmadığı bilgisine ulaşıldı. Kimi öğrenciler, öğretmenlerin kendilerine dağıtmış olduğu sütleri almazken, veliler ise çocuklarını okul sütü içmemeleri konusunda uyarıyor.

Kent merkezindeki okullarda öğretmenler, öğrencilere velilerine imzalatmak için 'Süt İçimi İzin Formu' dağıttığı kaydedildi. Söz konusu formlarda çocuğun süte alerjisi olup olmadığı, rahatlıkla süt içip içmediği, süt içtikten sonra herhangi bir rahatsızlık yaşayıp yaşamadığının yanı sıra peynir ve süt tüketip tüketmediğine yönelik sorular soruluyor. Bu soruların ardından da öğrenci velisine; 'Çoğunuzun dağıtılacak sütlerden yararlanmasını istiyor musunuz?' sorusu yöneltiliyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan öğrenci velileri, yaşanan olayların ardından süt dağıtımına devam edilmesine karşı çıkarken, çocuklarına süt içirtmemekte kararlı olduklarını, olumsuz bir durumda da başta öğretmen ve okul yönetimini sorumlu tutacaklarını dile getiriyor. Adana'da olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanında öğrencilerin dağıtılan sütü içmesinin ardından 'zehirlenme' şüphesiyle hastaneye kaldırılması olayının, kendilerini olumsuz etkilediğini belirten çocuklar ise, "Süt içmeye korkuyoruz.Yaşanan bu olay, bizi tedirgin ediyor. Anne ve babalarımız da bize süt içmemiz konusunda uyarıyor. Öğretmenlerimiz ise aç karınla değil bisküvi ile birlikte içmemizi tavsiye ediyor" görüşünü dile getirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı