Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

PKK sınır dışına çekiliyor

10 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Erzurum'un Tekman ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunarak çözüm süreci ve PKK’nın bugün sınır dışına çekilmesini anlattı.

Bugün sabah saatlerinde Ağrı’nın Patnos ilçesinden Tekman’a gelen BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Tekman İlçe Başkanı Selman Sarıkan tarafından karşılandı. Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Buldan, çözüm süreci ve PKK’nın bugün sınır dışına çekilmesini anlattı.

Buldan, bugün temsili bir nöbet eylemi yapacaklarını ifade ederek, “Gerilla ülke sınırı dışına çıktığı zaman bir müdahale gerçekleşirse, bir operasyon yapılırsa, süreç sıkıntıya girer. Böylesi bir müdahalenin gerçekleşmemesi için de bizler biraz duyarlılık göstererek temsili bir nöbet eylemi yapacağız" dedi.

Buldan’ın ilçe de esnaf ziyaretini yağmur yağışı nedeniyle kısa keserek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Buldan’ın bugün akşam saatlerinde Erzurum’un Karayazı ilçesine geçeceği ve yarın da burada temaslarını sürdüreceği öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı