Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gerçeğini aratmadı

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Haziran ayında yapılacak olan 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında, hizmet için eğitim çalışmalarına ağırlık veren İçel polisi, düzenlediği 'rehine kurtarma' operasyonuyla nefesleri kesti.

50 Özel Harekat Şubesi polisi ile Terörle Mücadele, Trafik ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyon, senaryo gereği, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Otogar Kavşağı'nda yol uygulamasından kaçan bir otomobilin takibi ile başladı.

Gerçeğini aratmayan 'rehine kurtarma' tatbikatı kapsamında, içerisinde biri uzun namlulu silahlı 2 kişinin bulunduğu kırmızı renkli bir otomobil, yol uygulaması yapan polis ekiplerinin 'dur' ihtarına silahla karşılık vererek kaçmaya başladı.

Aracın peşine düşen polis, otomobili yaklaşık yarım saat süreyle takip etti. Bu arada kaçan otodakiler, ellerindeki silahlarla polise ateş açtı. İçel polisi, önceden hazırlanan plan gereği şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak, otomobilin şehir dışına çıkmasına izin vermedi. Muhtemel bir çatışma nedeniyle operasyon yeri olarak otoban girişini belirleyen polis, cadde ve sokak başlarını kapatarak kaçan aracı otobana yönlendirdi.

Zırhlı araçlarla takip edilen ve içerisinde silahlı 2 kişinin bulunduğu otomobil, Gözne Otoban Gişeleri Bölge Trafik Müdürlüğü önünde önlem alan Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu. Zırhlı araçlar tarafından sıkıştırılan silahlı şahıslar, bulundukları otomobili terk ederek yol kenarında mola veren bir yolcu otobüsünü, içindeki yolcularla birlikte rehin aldı. Havaya bir kaç el ateş açan şahıslar, polisi yanlarına yaklaştırmadı. Silahlı şahıslar, polisin 'teslim ol' çağrısına da cevap vermeyince, operasyon için hazırlık yapıldı. Bu arada bir polis müdürü, şahıslarla telefonla irtibata geçerek taleplerini sordu. Cezaevindeki arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen şahıslarla polis arasındaki görüşmelerden sonuç alınamayınca, operasyon için düğmeye basıldı. Otobüsü kuşatan özel timler, ses bombası kullanarak düzenledikleri operasyonla, silahlı şahısları ele geçirdi

Gerçeğini aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı tatbikatta, biri yaralı olarak ele geçen silahlı şahıslar gözaltına alınırken, rehineler ise zarar görmedi.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, tatbikata katılan personele teşekkür etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı