Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lavrov Türkiye'de

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, iki ülkenin ortak hedefinin dünyada barış ve istikrarın sağlanması olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki görüşmeleri ardından orta basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Lavrov ile bir saati aşan görüşmelerinde ele alınan konuları anlatan Davutoğlu, “Ortadoğu’daki son gelişmeleri ele aldık. Suriye konusunun Ortadoğu’daki genel değişimden soyutlanamayacağı çerçevesinde konuyu açık şekilde görüştük. Kuzey Afrika ve Mısır’daki gelişmeleri gözden geçirdik” dedi.

Ortadoğu’da barış ve istikrar sağlanmasının hem Türkiye hem de Rusya’nın ortak hedefi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Ortadoğu’nun geleceğinin halkların iradesi doğrultusunda şekillenmesine büyük önem veriyoruz. Ortak kanaatimiz Ortadoğu’da barış ve istikrarın, diyaloğa dayalı ilişkilerin gelişmesi. Suriye konusundan ise sayın başbakan ve sayın Putin’in İstanbul’da yaptığı son toplantıdan bu güne yaşanan gelişmeleri gözden geçirdik. Asya’da Afganistan konusu gözden geçirdik. Güney Kafkasya’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu başta oltam üzere genel sorunları ele aldık. Biz her zaman güney Kafkasya’da barış ve istikrarın egemen olmasına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Rusya’ın Ortadoğu barış sürecinde son derece kilit bir konuma sahip olduğunun altını çizen Davutoğlu, Türkiye ile Rusya arasında her alanı kapsayan geniş işbirliği imkanlarının bulunduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise toplantıda Ortadoğu’daki gelişmeler, Kuzey Afrika’daki son durum, İran’ın nükleer programı ve Suriye konularının gündeme geldiğini belirterek, “Dışişleri Bakanlıklarımızın koordinasyonu çok önemli bir gereklilik. Bir çok bölgesel konuda bizim yaklaşımlarımız yakın düşmektedir. Stratejik isteğimiz bütün dünyada barış ve istikrarın sağlanmasıdır. Bu bizim ortak yaklaşımlarımıza uygundur. Bütün itilaflı durumların çözümlenmesini sağlaması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı