Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dünya çocukları Ankara'da

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan için farklı ülkelerden gelen çocukları kabul etti.

Başbakan Erdoğan, "Biz hem kendi çocuklarımıza, hem de dünyanın tüm çocuklarına çok daha güzel, çok daha iyi bir gelecek hazırlamak, sizlere çok daha yaşanılabilir bir dünya teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye gelen çocukları kabul etti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de katıldığı programda, Başbakan Erdoğan salona girişinde konuk çocuklarla tokalaştı ve 'Welcome' diyerek selamladı. Bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan'ın soğuk algınlığı nedeniyle sesinin kısık olduğu dikkat çekti.

"Sevgili çocuklar Türkiye'ye hoş geldiniz. Heyecanımıza, heyecan kattınız" diyen Erdoğan, "Bugün burada yaşadığınız heyecanının, sahip olduğunu neşe ve sevincin hiç kaybolmamasını, hayatınız boyunca yüzünüzden gülücüklerin hiç eksik olmamasını temenni ediyorum" diye konuştu

Başbakan Erdoğan, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi 23 Nisan Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizin de ulusal egemenlik bayramıdır. Bunun bizim için çok büyük bir anlamı var. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocuklarına armağan ettik. İstiyoruz ki bizim yaşadığımız zorlukları çocuklarımız yaşamasınlar. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı çok daha güzel çok daha huzurlu, çok daha neşeli bir dünyada yaşasınlar. Biz hem kendi çocuklarımıza, hem de dünyanın tüm çocuklarına çok daha güzel, çok daha iyi bir gelecek hazırlamak, sizlere çok daha yaşanılabilir bir dünya teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakın çocuk bayramları vesilesiyle Türkiye'de her yıl farklı coğrafyalardan, farklı kıtalardan, farklı ülkelerden gelen yüzlerce çocuk misafir ettik. Hepsi buradan, Türkiye'den tüm dünyaya birlik içinde dayanışma içinde, gülücükler içinde, sevgi ve barış mesajları verdiler. Yine bu yıl çocuk şenliği kapsamında dünyanın 45 farklı ülkesinden 664 çocuk ülkemize geldi. Sizler de görüyorsunuz hepimizin rengi adeta gökkuşağının renkleri gibi farklı. Hepimiz farklı ırklara, farklı milletlere, farklı dillere, farklı kültür ve inançlara sahibiz. Ancak, bizim anlayışımızda bu farklılıkların hepsi, birer zenginliktir. Aslında hepimiz, büyük bir insanlık ailesinin mensuplarıyız. Hepimiz, Adem İle Havva'nın çocuklarıyız. Ne var ki bazen kardeşin, kardeşi üzdüğü, kardeşin kardeşle kavgaya tutuştuğu zamanlar oluyor. Dünyanın bazı yerlerinde insanlar bolluk içinde, zenginlik içinde yaşarken, bazı bölgelerinde açlık, kıtlık ve fakirlik içinde yaşıyor. Aynı şekilde dünyanın bazı bölgelerinde insanlar huzur içinde hayatlarını sürdürürlerken, bazı bölgelerinde savaşlar yaşanıyor. Bu dengesizliklerden, bu adaletsizliklerden en çok çocuklarımız etkileniyor, sizler etkileniyorsunuz. Ve çocuklarımız bundan çok zarar görüyor.

Dünyanın barış içinde olmasının en önemli şartı, adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yetecek kadar yer var. Hepimize yetecek kadar kaynak var, hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa, paylaşma olursa, dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün çocukların bütün insanların, kardeşçe, barış içinde mutlu ve huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir. İnşallah sizler yarın birer sanatçı, birer politikacı, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir konuda yetki sahibi olacaksınız. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri gidecek, bizim yanlışlarımızı düzeltecek, sizlerden onlara gelen nesil için çok daha adaletli, çok daha güzel bir dünya kuracaksınız. Sevgili çocuklar ben sizlerin tertemiz yüreklerine güveniyorum. Gözlerinize yansıyan sevgi, dostluk, barış ve samimiyet parıltısı bu güvenimi daha da pekiştiriyor. Unutmayın sizler ülkelerinizin kültür elçisi sayılırsınız. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirmeyi, birbirinizle haberleşmeyi ihmal etmeyin. Ailelerinize, kardeşlerinize, arkadaşlarınıza selamlarımızı lütfen iletin, sevgilerimizi iletin. Ben bu düşüncelerle Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden kutluyor. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum."

SURİYELİ ESRA SELLUM'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ŞİİR

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından salonda bulunan 13 çocuğu mihmandarlarıyla birlikte teker tek kürsüye çağırarak hediyelerini verdi ve fotoğraf çektirdi. ilk kürsüye çıkan Azerbaycanlı bir minik kız, Başbakan Erdoğan'a "Biz iki devlet bir milletiz. Sizden ricam çocukları koruyun. Bu dünya çocuklarla güzel. Lütfen güzelliği koruyun" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan çocuklarla yakından ilgilenirken, ayrıca Suriye çocuklarını temsilen Esra Sellum isimli 11 yaşında bir kız kürsüye geldi. Başbakan Erdoğan minik kıza nereden geldiğini sorarken, Esra Sellum'un Harran Konteynır Kenti'nden geldiğini ve Türkiye'ye Suriye'nin İdlib kentinden kaçtığı öğrenildi. Suriyeli minik kızın uçaksavar saldırısından annesi ve kardeşleriyle birlikte kaçtığı öğrenilirken, babasının ise bir buçuk aydır Esad'ın elinde esir olduğu belirtildi. Başbakan Erdoğan, programın sonunda ise çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Başbakan Erdoğan, burada da Suriyeli minik kızla yakından ilgilendi. Suriyeli minik kız ise Başbakan Erdoğan'a burada bir şiir okudu.

11 yaşındaki Suriyeli Esra Sellum'um okuduğu şiir şöyle: "Hayal gibi bir ülkeye geldim Cennet gibi bir yerin önderi olan Mutluluğun dolu olduğu bir yerde Birlik ve huzurun olduğu bir yerde Güzelliğin dolu olduğu bir yerde Sanki cennet Sonsuz devlet olan Türkiye Arıyordum onu çiçek defterlerimin arasında Hüzünler beni öldürdü Ey sonsuz tabiata sahip devlet Başbakan’ı Tayyip Erdoğan olan Söylediler bana dinle huzurla Türkiye sonsuz Onlara cevap verdim Kalbim de huzurla doldu Türkiye’ye sevgiyle muamele eden Zeytin ağacının ikizi olan bir ülke Aynı zamanda bir elma ağacı nasıl çiçek açarsa Aynı anda çiçek açan ağaçların kardeşi olan bir ülke Aynı zamanda limon ağaçlarının olduğu bir ülke Türkiye birlik ve beraberlik içinde ir ülkeyiz Kimse bu ülkeyi bölemez Türkiye bölgede bütün itilafların kargaşaların çözümü için çabalayan tek ülke Türkiye sabah var bütün mutluluklar ve düğünler var Türkiye kalbi yaralı ve ümitli bir ülke Neredeyse öleceğim ama bu yaşadığımız kargaşalar ölümler Gelecekte inşallah son bulacak. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı