Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2013'te vergiye zam yok

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu an her hangi bir vergi zammı ya da indirimi olmayacağını açıkladı.

2013 yılı bütçe rakamlarını açıklayan Mehmet Şimşek, daha sonra basının sorularını cevapladı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. ERKEN EMEKLİLİK İÇİN BİR ÇALIŞMA YOK Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sistemi’nin ilave yükler kaldıramayacağını vurgulayan Bakan Şimşek, 2012 yılsonunda emeklilere 10 milyar 400 milyon TL ödeme yapıldığını aktardı. An itibariyle Türkiye’de 45 yaşında emekli olunabileceğine değinen Şimşek, OECD ülkelerinde bu rakamın 63 olduğuna dikkat çekti. Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye’deki kadar erken yaşta emekli olmanın söz konusu olmadığına işaret eden Şimşek, “2013 yılında emeklilere 121 milyar TL ödemeyi düşünüyoruz. Bu ülkede yatırım bütçesine 38 milyar TL ayrıldı.” diyerek yatırıma daha az bütçe ayrıldığını vurguladı. Bütçenin erken emekliliği kaldıramayacağını belirten Şimşek, “Bu konuda hangi üst düzey yönetici hangi açıklamayı yapıyor bilmiyorum. Ancak böyle bir uygulama Türkiye’nin hayrına olmaz.” diyerek uyarıda bulundu.ÇEVREYE DUYARLI ARAÇLARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ Motorlu araçların çevreci olmasıyla ilgili yaptıkları vergi düzenlemesinde son aşamaya geldiklerini bildiren Maliye Bakanı, çalışmayı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK)’na sunacaklarını açıkladı.

Çalışmanın kabul edilmesi halinde, çevreye zarar veren araçlar daha çok vergi öderken, çevreye daha az zarar veren motorlu taşıtlardan daha az vergi alınacak.İŞÇİ-MEMUR FARKI ANAYASAL DÜZENLEME İLE KALKAR Devlet memurlarının doğuya tayin olmasıyla ilgili soruları cevaplayan Bakan Şimşek, memurlarla ilgili teşvik sistemini doğru bulmadığını söyledi.

Vatanseverliğin kağıt üstünde kalmaması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Şimşek, “Ülkenin 4 bir yanında çalışmak lazım. Herhangi bir çalışma sonucu memura teşvik çıkarsa oturur tekrar tartışırız ancak teşviki doğru bulmuyorum.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın memurla işçi arasındaki farkı kaldırma söylemine de değinen Şimşek, aradaki farkın kalkması için anayasal bir düzenlemenin olması gerektiğini kaydetti.

İDDİALI HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZSA OLMAZYarın Batman’a gideceğini belirten Maliye Bakanı Şimşek, çözüm sürecinin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye’nin iddialı hedeflerine ulaşması için çözüm süreci olmazsa olmaz. Barış sağlanırsa bölgesel kalkınma farklılıkları azalacak. Batman, Antep ve Bursa’yla arasındaki farkı azaltırken, Türkiye’de Almanya ile arasındaki farkı kapatacak. Yatırım artarsa, ihracat artarsa, bütçe gelirlerine olumlu yansıma olur.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı