Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

937 gün süren cenaze işkencesi

8 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Belçika'da silahla öldürülen Afyonkarahisarlı Uğur (32) ve Süleyman Aygün (33) isimli kardeşlerin cenazeleri, 940 gün sonra ailelerine teslim edildi.

Flaman bölgesi Meulebeke kasabasında Uğur ve Süleyman Aygün isimli kardeşler, 2010 yılının Eylül ayında kavgalı oldukları Mesut U. tarafından sokakta tabancayla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından cenazelerde gerekli adli incelemelerin tamamlanmasına rağmen cenazeler savcılığın onayı olmadığı için bir türlü gençlerin ailesine teslim edilmemişti. Morgda rehin kalan çocuklarının cenazelerini almak için yaklaşık 3 yıldır mücadele veren Aygün ailesine, önceki gün adli makamlardan cenazeleri alınabileceklerine dair yazı geldi. Aygün ailesinin, cenazeleri teslim aldıkları öğrenildi.

Aygün kardeşlerin cenazelerinin, Belçika’daki işlemlerinin ardından 9 Nisan Salı günü Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Güneysaray köyünde defin edilmesinin planlandığı bildirildi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aygün ailesi ile görüştüklerini ve olayın hukuksuzluk olduğunu belirterek, konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar taşınacağını belirtmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı