Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kuyumcuda dehşet

7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı İçel'de kuyumcudan 2 kilo altın çalan silahlı soyguncuların soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Soyguncuların altınları aldıktan sonra kaçarken pompalı tüfekle ateş etmesi ve işyeri sahiplerinin yere yatarak canını kurtarması da güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Soyguncular suç aletleri ile birlikte yakalandı Olay 1 Nisan günü Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki bir kuyumcuda meydana gelmişti. Güvenlik kameralarına yansıyan olaya göre kar maskeli 2 soyguncu söz konusu adresteki Turan Kaya'ya ait kuyumcuya gelerek ellerindeki pompalı tüfeği ve silahı doğrultu. Silahlı soyguncu gören kuyumcunun çocukları korkup saklanırken iş yeri sahibi ise çaresizlikten bir şey yapamadı.
Soygunculardan biri vitrindeki altınları bir torbaya doldururken diğeri işyeri sahibini etkisiz hale getirdi. Soyguncular yaklaşık 2 kilogram altını alarak kaçmaya başladı.

İş yeri sahiplerinin sopayla arkalarından koşmaya başladığını fark eden zanlılar, dükkana ateş açtı. İş yeri sahipleri kendini yere atarak canlarını kurtardı. Ölen ya da yaralananın olmadığı soygunda zanlılar, plakası alınamayan araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine polis ekipleri iş yerindeki ve çevredeki güvenlik kameralarını sıkı bir incelemeye aldı. Ekipler soyguncuların eşgallerini belirleyerek çalışmalarını bu yönde sürdürdü.
Yapılan araştırmalar sonucu soygunu daha önce hırsızlıktan sabıkası olan M.Y. (35) ile uyuşturucudan sabıkası bulunan S.P'nin (25) gerçekleştirdiği tespit edilerek düzenlenen operasyonla şahıslar evlerinde yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çaldıkları altının 500 gramı ele geçirildi. İz bırakmamak için ayakkabılarına çorap, kafalarına ise hem çorap hem kar maskesi giyen şahısların soygunda kullandıkları malzemeleri bir portakal bahçesinde yaktıklarını, silahı da buraya attıklarını itiraf ettileri öğrenildi. Zanlılardan S.P'nin ise soygun sırasında kullandığı babasına ait montunu ise yakmaya kıyamadığı için evde ele geçirildi. Söz konusu mont polis için büyük bir delil olurken soygunda kullandıkları kiralık araçta bir başka araçtan çaldıkları plakayı taktıkları tespit edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı